Marsilia și Kosice, Capitalele Culturale Europene 2013

Orașul slovac Košice și Marsilia, renumitul port din sudul Franței, sunt Capitalele Culturale ale anului 2013. Ștafeta a fost preluată de la Giumaraes (Portugalia) și Maribor (Slovenia), care s-au bucurat de aceste titluri în anul care s-a încheiat.

Pe 12 și 13 ianuarie 2013 are loc loc, la Marsilia, ceremonia de inaugurare a evenimentului, iar la Košice cu o săptămână mai târziu, pe 19 și 20 ianuarie.

Pe parcursul întregului an în cele două orașe vor avea loc o mulțime de manfestări culturale – spectacole, concerte, expoziții, festivaluri și multe alte evenimente.

Marsilia se află în sudul Franței, în regiunea Provence și este al doilea oraș francez, ca mărime, după Paris, având o populație de aproximativ 852.000 de locuitori. Aici se află unul dintre cele mai importante porturi ale Mediteranei.

Košice este un oraș din estul Slovaciei, are o populație de aproximativ 240.000 de locuitori și este un important centru universitar european. Košice găzduiește o mulțime de catedrale, biserici, palate și muzee, centrul său vechi fiind foarte bine conservat.

Mai multe informații despre Marsilia, Capitala Culturală Europeană în 2013 găsiți aici, iar despre Košice aici.

 

Foto:

photo credit: <a href=”http://www.flickr.com/photos/arturstaszewski/6902380306/”>Artur Staszewski</a> via <a href=”http://photopin.com”>photopin</a> <a

Lasa un comentariu