Nicăieri nu e mai bun homarul decât la Boston!

 

Dacă vizitați orașul Boston, trebuie să gustați una dintre specialitățile de prin partea locului: homar!

Fiert, la grătar, cu tot felul de sosuri sau garnituri, alături de fucte de mare sau în salate delicioase – homarul este una dintre specialitățile culinare specifice nord-estului Statelor Unite ale Americii. La Boston am văzut o mulțime de restaurante care servesc homar, cele mai cunoscute fiind cele din rețelele Red Lobster sau Legal Sea Foods.

Eu, personal, recomand Legal Sea Foods, localnicii spun că aici se mănâncă cel mai bun lobster. Dar în orice local respectabil intri – sigur vei găsi homar bine gătit și merită încercat, măcar o dată! Vei fi sfătuit de chelner, dacă nu știi ce să alegi, îți va explica, dacă ai nevoie, cum se disecă și cum se mănâncă, vei primi șorț (ai să vezi, când frângi homarul în două, de ce), clește și chiar asistență de specialitate, așa că nu trebuie decât să te bucuri de gustul homarului!

Am încercat homar fiert, simplu, cu un sos de unt alături, fără alte garnituri. Dacă agreezi fructele de mare sau peștele, sigur îți place și gustul homarului, care seamănă cu cel al crabului sau al creveților.

 

Boston homar 2

Boston homar 3

Boston homar 4

 

Ce mai poți mânca la Legal Sea Fooods:

 

Păstrăv la grătar (Rainbow Trout, 18,95$ porția)

Trout 2

 

Midii cu sos de usturoi (Mussels with garlic, 10,95$/porția)

Mussels

 

Creveți la grătar (23,95$ porția)

Shrimps

 

 

 

 

Comentarii

Adriana , 21 February 2013 at 3:15 pm

Cu siguranta daca ajung acolo nu ratez asa ceva. Mai ales ca sunt inebunita dupa creveti si din ce am inteles gustul se aseamana.

Boston: | Prin vacanta , 21 April 2013 at 11:41 pm

[…] Nicăieri nu e mai bun homarul decât la Boston! Foto: Arhiva personală. Utilizarea fotografiilor și textului sunt interzise fără acordul autorului. […]

Lasa un comentariu