Mons și Plzeň, Capitalele Culturale Europene 2015

Capitalele Culturale Europene 2015

Orașul belgian Mons și Plzeň, localitatea cu rezonanțe de hamei, sunt Capitalele Culturale Europene ale anului 2015.

Pe parcursul anului, în cele două orașe de pe Bătrânul Continent se vor desfășura numeroase evenimente cu caracter cultural, de amploare europeană: festivaluri de muzică clasică, de jazz sau populară, festivaluri gourmet, de teatru, film, circ, marionete și, desigur, pentru că vorbim de un oraș belgian și unul ceh – vor curge râuri de bere, mai ales în timpul verii!

Inițiativa Capitalelor Culturale Europene datează din 1985, astfel că în 2015 se împlinesc 25 de ani de la primele manifestări de acest gen.

Orașul Plzeň – sau Pilsen – se află în vestul Cehiei, la 90 de km de capitala Praga. Are 180.000 de locuitori și este celebru, printre altele, pentru berea fabricată aici de bavarezi în secolul al XIX-lea. Numeroase evenimente din 2015 vor fi dedicate berii!

Mai multe informații despre evenimentele care vor avea loc în această Capitală Culturală Europeană în 2015 găsiți aici.

Mons este situat în vestul Belgiei, are 146.000 de locuitori și o istorie străveche, centrul vechi al orașului fiind principala atracție turistică. În 2015, la Mons se vor desfășura zeci de expoziții de artă, literatură, design sau modă și festivaluri de teatru, muzică și gastronomie. Programul evenimentul poate fi găsit aici.

 

Lasa un comentariu