Pârtia Nouă de la Sinaia

Știai că în Sinaia s-a inaugurat o nouă pârtie de schi? Se cheamă chiar Pârtia Nouă și este de mică altitudine – prima de acest fel din Sinaia. Are 2300 de metri lungime, un grad de dificultate mediu și instalație de zăpadă artificială.

Pârtia Nouă – deschisă pe 17 ianuarie 2012 – coboară de la Cota 1.400 din Bucegi până la Cota 1.000, în staţia de plecare a telegondolei din Sinaia. Transportul pe cablu se poate face cu telegondola.

Conform www.jurnalul.ro, la baza telegondolei este și o pârtie unde începătorii pot lua lecţii de schi şi în nocturnă, iar împătimiţii săniuşului au o pârtie special amenajată.

O urcare cu telegondola din Sinaia costă 16 lei, un ski-pass pentru o zi costă 120 de lei și poate fi utilizat şi la telescaunul din Valea Soarelui. Pentru telecabine, telescaunul care urcă de la Cota 1.400 şi telescaunul din Valea Dorului, ai nevoie de un alt ski-pass. Acesta costă 150 de lei. Pentru mai multe detalii privind domeniul schiabil de la Sinaia, vizitează www.sinaia-ski.ro.

Lasa un comentariu