Plaja Xygia din Zakynthos, un adevărat SPA în aer liber!

Am încercat-o pe pielea mea și nu am întinerit, dar tenul s-a simțit vizibil mai bine! Plaja Xygia din Zakynthos este un adevărat SPA accesibil oricui și merită o vizită (sau mai multe!) pentru a vă convinge de proprietățile apei din micul golf.

Plaja Xygia se află în partea de nord a insulei Zakynthos, la 6 km de stațiunea Alykes, pe drumul către Katastari. Este un loc discret, pe partea dreaptă a drumului, așa că trebue să fiți atenți, ca să știți unde să opriți. După ce lăsați mașina în mica parcare de lângă șosea, coborâți pe niște trepte care conduc direct pe plaja mică, de obicei destul de aglomerată. Lumea vine aici pentru a se scălda în apa bogată în colagen, o substanță benefică pentru piele, care se regăsește în rețetele celor mai costisitoare creme pentru față sau corp.

Apa Mării Ionice este mai rece în acest loc, pentru că în apropiere se află un izvor bogat în sulf, care se varsă direct în mare – de unde și mirosul caracteristic, suportabil! O dată ajunși pe plaja Xygia, veți vedea doamne acoperite cu pietrișul bogat în colagen, care își masează pielea cu acest pietriș, despre care se spune că te scapă de celulită! Nu știu dacă e așa, pentru că am preferat o baie sănătoasă în mare, care lasă, într-adevăr, pielea netedă și strălucitoare pentru tot restul zilei! Probabil că o cură de câteva zile te întinerește – cine știe?

Proprietățile apei bogate în colagen sunt de necontestat, pentru că numeroase companii au vrut să cumpere terenul din jurul plajei, pentru a construi SPA-uri moderne. Însă autoritățile locale au refuzat să înstrăineze pământul și au decis ca plaja să rămână publică.

Accesul pe plaja Xygia este gratuit, se pot închiria șezlonguri sau umbrele (dar sunt în număr mic). Pe plajă nu se află toalete publice și nici terase sau restaurante. Există, însă, o instalație prin intermediul căreia îți poți cumpăra înghețată: un cablu pe care coboară, de la chioșcul aflat la câțiva metri mai sus, un coșuleț cu înghețata pe care ai comandat-o unui vânzător dotat cu walkie-talkie! El comandă înghețata, pune banii în coș, coșul urcă și coboară din nou cu restul și înghețata!

Comentarii

Ina , 20 July 2016 at 9:55 pm

Ahhha, asta e secretul tenului!

Cristiana Constantinescu , 20 July 2016 at 11:48 pm

Da, da, chiar e! 🙂

Lasa un comentariu