Plecăm în vacanță în Sri Lanka! Unde vine asta?

Sri Lanka Lonely PlInteresantă destinație v-ați ales!, ne-au spus cei de la agenția de turism, atunci când le-am cerut ajutorul pentru rezervările din vacanța de iarnă. Unde e Sri Lanka? Sincer, nu știu prea bine, m-au întrebat câțiva prieteni, convinși că nu o să-i judec în niciun fel pentru sinceritate. La fel de sincer, nici eu nu știam prea bine pe unde vine Sri Lanka pe harta Asiei, până acum vreo trei luni.

Nu am petrecut niciodată vacanța de iarnă la mai mult de 15 grade, nu am întâmpinat Anul Nou pe plajă până acum și nu am mai umblat în sandale în luna ianuarie. Am vrut să văd cum e, să las toate grijile în spate și, în ultimele zile de Crăciun, să fac snorkelling și baie în ocean. De ani de zile aveam acest vis. Astă-vară, visam la Brazilia: Copacabana era locul în care voiam să ajungem. Nu a ieșit. Apoi, am ales Maldive. A fost cât pe ce, dar nici asta nu a ieșit. Prea scump. Apoi am luat harta în mâini și am visat mai departe, de la un capăt la altul al lumii: Hawaii, California, Caraibe, Republica Dominicană, Canare, Tenerife, Casablanca (și asta a fost cât pe ce), Capul Verde, Madeira, Seychelles, Zanzibar, Mauritius, Maldive, Lombok, Thailanda… Nu a ieșit nimic, era prea scump. După o lună de urmărit toate ofertele speciale din lume la bilete de avion, la sfârșitul lunii septembrie am căutat zboruri spre Colombo. Și am găsit, cu Flydubai. Apoi m-am uitat pe hartă și am aflat, cu precizie, unde e Colombo, capitala insulei Sri Lanka, fostul Ceylon, din sudul Indiei.

Am mai aflat că Sri Lanka e o destinație încă nedescoperită, sau evitată de turiști, din cauza războiului încheiat acum câțiva ani, din acest motiv prea puțin exploatată de marii hotelieri și, prin urmare, încă salvată de turismul în masă. Am mai aflat că are unele dintre cele mai frumoase plaje din lume, că oamenii de acolo sunt primitori și zâmbitori (ca mai toți asiaticii, de altfel), că serviciile sunt foarte bune, prețurile accesibile și nici măcar nu este atât de departe de România ca alte destinații exotice: două zbouri de 4 ore și jumătate ne despart de Colombo.

Am pornit să întâmpinăm anul 2014 în sudul insulei, curioși să descoperim peisaje și gusturi exotice, temple budiste, rezervații naturale, cum e să faci snorkelling printre corali și delfini, să vedem adăposturi de elefanți, să încercăm adevăratul orez cu curry și să bem o ceașcă de ceai verde de Ceylon la el acasă.

Nu încetați să visați, pentru că visele devin realitate. Vă spun eu.
La mulți ani!

Comentarii

Gabriela Galescu , 26 December 2013 at 7:24 pm

Cred ca va fi frumos tare! Noi de cate ori auzim de Sri Lanka zambim ca stim ca acolo….se doarme bine!

Un coleg de-al lui Luci de la Univeristy of Rochester s-a casatorit si a facut nunta traditionala in India, de unde era si el si mireasa. Nunta a durat 14 zile si 14 nopti intense de petreceri si ritualuri, asa ca in luna de miere in Sri Lanka el si cu sotia nu au facut nimic altceva decat sa doarma si sa manance. De mancat cica mancau to in camera de hotel ca nu aveau energie nici sa se imbrace si sa iasa afara. Daca vorbeai cu el te lamurea foarte bine ca nu au facut chiar NIMIC altceva timp de o saptamana cat a durat “luna” de miere.. De cate ori vroiam sa mai radem de el il intrebam cum e in Sri Lanka.

Sa ne zici tu daca mai este si altceva pe-acolo. 🙂

[…] Plecăm în vacanță în Sri Lanka! Unde vine asta? […]

[…] Plecăm în vacanță în Sri Lanka! Unde vine asta? […]

Lasa un comentariu