Prin vacanță… cu prietenii!

Tu și prietenii tăi: luni de zile faceți planuri pentru o vacanță extraordinară, în care o să mergeți acolo și acolo, o să vă distrați, o să mâncați, o să beți, vacanța vine, plecați și… vă vine să vă strângeți de gât! Fără un motiv anume. Lonely Planet știe 6 reguli ca să poți pleca liniștit în vacață cu amicii, și să rămâneți prieteni și la întoarcere.

Vacanțele cu prietenii sunt – sau ar trebui să fie – evadarea ideală după un an întreg de muncă, stres, agitație și așteptare. Pleci cu amicii în locul la care visați de luni întregi dar, când ajungeți acolo, ceva se întâmplă. Fiecare vrea altceva și aproape vă scoateți ochii!

Am găsit, pe Lonely Planet, 6 reguli ca să poți pleca liniștit în vacanță cu prietenii. Mi s-au părut adevărate!

1. Selecția naturală. Alege un prieten pe care îl cunoști de mult timp și de a cărui companie te-ai bucurat în situații diverse.

2. Orizontul de așteptări. Discutați, înainte de a pleca, dacă vă doriți o vacanță de luzăreală, hoinăreală sau culturalizare – altfel, veți sfârși prin a vă certa în fiecare dimineață. And have you ever seen control freaks travel together? Messy, scrie Lonely Planet.

3. Bugetul. Înainte de a pleca, stabiliți anumite sume între care să vă încadrați pentru cazare, mâncare, transport și cheltuieli locale. Altfel – un nou motiv de dispută!

4. Divide și cucerește! Nu e nicio problemă să alegeți, în anumite zile, itinerarii diferite. Dacă vă despărțiți pentru câteva ore, nu e un capăt de țară. Dimpotrivă, este politically corect!

5. Zi și noapte. Matinal sau pasăre de noapte? Și asta e o problemă. Să vă spun ceva. Când era mai tânără și mergeam la mare, eram coșmarul găștii. Pentru că dădeam trezirea la 7:00, după o noapte în club, ca să prindem soarele de dimineață. Și dormeam câte 6 în cameră. Blatiști. Toți prietenii mă înjurau – și în anii următori au preferat să stea acasă. De ce? Pentru că eram prea matinală!

6. Echilibru. Puțin respect față de companionul de călătorie nu strică. Nu pune stăpânire pe baie, lasă-i pe amicii tăi să se odihnească, atunci când simt nevoia, nu exagera cu băutura și, în general, caută echilibrul în toate.

Vacanță frumoasă!

Lasa un comentariu