Relaxare la munte: Domeniul Dâmbu Morii, Brașov

La câțiva kilometri de orașul Brașov, într-o oază de liniște și verde, se află Domeniul Dâmbu Morii, un loc perfect pentru relaxare și odihnă la sfârșit de săptămână, pentru mini-vacanțe în familie sau evenimente speciale.

Descoperă natura, te îmbie Domeniul Dâmbu Morii, încă de la intrarea în spațiul în care parcă te rupi de ritmul zilnic, deși rămâi aproape de oraș sau alte atracții turistice din zona Brașovului. Aici poți să vii ca să te relaxezi in weekend, poți să-ți organizezi o nuntă romantică pe malul piscinei în are liber, pentru evenimente speciale, team-building-uri sau vacanțe de sărbători, 1 Mai sau, pur și simplu, când ai chef să te odihnești și să mănânci ceva bun.

 

Complexul care se întinde pe o suprafață de 15.000 m² cuprinde un hotel cu 31 de camere (21 duble și 10 triple), un restaurant, o sală de evenimente festive sau corporate, două săli de conferințe, un loc de joacă mare și o piscină în aer liber.

 

Piscina exterioară este deschisă în sezon (1 iunie – 31 august) între orele 10.00 – 20.00, iar accesul la piscină este permis și oaspeților din afara hotelului, contra cost. Mi-am promis să revin și pe timpul verii, pentru a mă bucura de un cocktail și un brunch pe marginea piscinei, la Terasa Marabou. Iar dacă vă gândiți la o nuntă în aer liber, această terasă și serviciile personalizate pot fi o idee foarte bună.

 

Aș vrea să vă mai spun că aici există și o păstrăvărie proprie, iar Restaurantul Dâmbu Morii are specific românesc. Chiar am savurat un păstrăv la grătar absolut delicios, printre alte preparate gustoase: ciorbe și borșuri, gustări tradiționale românești sau clătite. În meniu veți mai găsi sărmăluțe de casă, borș de pește, tochitură moldovenească, papanași, vișinată, afinată și multe alte bunătăți!

 

 

De la Domeniul Dâmbu Morii puteți face drumeții montane în împrejurimile Brașovului, iar eu vă recomand Canionul și Cascada Șapte Scări din Munții Piatra Mare, un traseu destul de ușor, care pleacă chiar de la Dâmbu Morii.

După o plimbare și un mic urcuș pe lângă râu, după o oră și jumătate ajungeți la canion, un defileu ce a fost săpat de râul Șipoaia în calcarele jurasice ale versantului vestic al Munților Piatra Mare. Cheile au o lungime de 160 de metri și o diferență de nivel de 58 de metri. Această diferență se concretizează în 7 trepte ale căderii apei, care s-au format ca urmare a rupturilor de pantă. Pereții văii sunt aproape verticali, foarte apropiați și înalți, de peste 50 de metri.

 

Pentru coborâre aveți la dispoziție o tiroliană incredibilă, cea mai lungă din țară, cu o lungime totală de 2,1 km și 23 de trasee pentru copii sau adulți, cu grade diferite de dificultate. Tiroliana porneşte de la canion, urmează traseul drumului forestier, trece pe lângă cabană şi traversează pârâul Şapte Scări prin mai multe puncte. Nu, nu am testat-o din cauza vremii, dar în mod sigur voi reveni pe timp de vară, când voi vizita din nou Domeniul Dâmbu Morii, pentru a mă bucura și de piscina încălzită din mijlocul naturii.

Dar, până atunci, aș vrea să vă spun că Domeniul Dâmbu Morii a pregătit oaspeților săi o ofertă specială pentru mini-vacanța de 1 Mai: pachete speciale de 2 sau 3 nopți, cu mic dejun inclus, între 28 aprilie și 1 mai 2017, la prețuri avantajoase. Pachetul de 2 nopți costă 84 de euro (camera dublă), iar cel de 3 nopți este 119 euro (camera dublă), găsiți mai multe detalii aici.

Vă doresc vacanțe frumoase tuturor!

 

Lasa un comentariu