S-a inaugurat noul Terminal Plecări la Aeroportul Otopeni

De azi, 6 noiembrie 2012, Aeroportul Otopeni se bucură de un nou Terminal Plecări, mai modern, mai mare și cu servicii mai bune, după cum ne promite Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Probabil că mulți dintre voi au stat, cel puțin o dată, la cozile de la ghișeele de check-in sau la controlul de securitate de la Aeroportul Otopeni. Să sperăm că, de acum încolo, cozile vor dispărea sau se vor diminua! Noul Terminal Plecări al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost proiectat pentru a răspunde cerinţelor impuse de aderarea României la spaţiul Schengen. Lucrările de construcţie au demarat în iulie 2011 şi au fost finalizate în 17 luni, se arată într-un comunicat oficial.

Suprafaţa nou construită a terminalului este de 19.600 mp, pe care pasagerii şi companiile aeriene au la dispoziţie facilităţi și servicii moderne. Noul terminal dublează capacitatea de procesare a aeroportului, adăugând încă 52 de ghişee de check-in la cele 52 existente în prezent, pasagerii având posibilitatea de a efectua formalităţile de îmbarcare inclusiv la 8 noi dispozitive de «self check in».

Pasagerii au la dispoziţie în noul terminal mai multe magazine, restaurante şi baruri, amplasate pe o suprafaţă de aproape 400 de mp. De asemenea, peronul pentru autovehicule şi autobuze din faţa terminalului a fost reconfigurat şi redimensionat, iar parcarea publică pentru autovehiculele pasagerilor a fost suplimentată cu 244 de locuri, se mai arată în comunicatul citat.

Sursa: http://www.bucharestairports.ro/page.php?pg=ultimelestiri#news77

 

Comentarii

alis , 11 November 2012 at 2:37 pm

buna ziua.as dori sa stiu la ce ora pleaca taromu luni pe 19.11,2012 spre luton , cel de dupa amiaza. multumeesc.o zi buna va doresc.

Cristiana Constantinescu , 11 November 2012 at 7:04 pm

Îmi pare rău, nu pot să vă ajut cu acest fel de informații, dar găsiți aici: http://www.bucharestairports.ro/otp/index.php.
O zi bună!

Lasa un comentariu