Să o ajutăm pe Alesia să audă vocea mamei!

Simon mai 15_9

Alesia nu aude. Haideți să o ajutăm să treacă peste acest hop. Nici nu este necesară o sumă mare, poate strânge banii cu ajutorul nostru.

Alesia-Georgiana Mocanu are 2 ani. Este o minune de copil, căruia îi place să se joace cu alți micuți, dar un lucru o împiedică să fac asta în mod firesc. De curând a fost diagnosticată cu hipoacuzie neurosenzorială profundă bilaterală. Adică nu aude.
Este cumplit pentru o mamă care își privește copilul și nu poate să-l învețe primele cuvinte. Este cu atât mai dureros cu cât acest copil poate să devină unul normal, care ar putea să vorbească și să-și exprime sentimentele nu numai prin gesturi, ci și prin cuvinte. Acest lucru este posibil numai cu o operație de implant cohlear, iar Alesuța are nevoie de 2 implanturi. Amintim aici faptul că, în afară de aceste operații, Alesia mai are nevoie de foarte multe ore de terapie, terapie cu logoped, terapie cu psiholog. Cu ajutorul nostru și cu ajutorul acestor terapii ea poate recupera ce a pierdut până la această vârstă, terapii destul de costisitoare și făcute zilnic, ce depășesc cu mult bugetul familiei.
Alesia s-a născut la termen în data de 18.02.2013, fiind sarcină transversă era obligatoriu operația de cezariană. Până la vârsta de 1 an, a evoluat normal, a luat în greutate, gângurea, la 10 luni a început să meargă. La 1 an și 4 luni a răcit și a făcut otită. Timp de 3 luni, la un interval de aproximativ 3 saptamani se interna în spital cu diverse simptome (febră, vărsături), timp în care părinții au observat că nu reacționează la zgomote și nu vorbește. Au mers la nenumarați medici, atât la stat cât și la privat, medici ce “i-au asigurat” că acest copil este perfect sănătos, și că va vorbi în curând. A primit de fiecare dată tratamente cu antibiotic, tratamente ce au dus la intoxicarea organismului copilului.
Diagnosticul pus de medicii din Spitalul Marie Curie București a fost OTITĂ SEROASĂ din cauza căreia nu poate auzi, temporar. Această OTITĂ SEROASĂ era netratată de peste 5 luni, otită care îi afectase deja timpanele și putea fi remediată doar printr-o operație cu montare de tuburi Sheperd. După operația de otită seroasă, a urmat programarea pentru audiogramă, în urma căreia Alesuța a primit cumplita veste: NU AUDE.
“Ne-am înscris pe lista de așteptare pentru a putea beneficia de primul implant plătit de Casa de Asigurări de Sănătate, dar aceasta nu asigură un buget suficient de mare pentru a le oferi tuturor copiilor primul implant.
Operația trebuie făcută cât mai repede. Cu cât se întârzie efectuarea acesteia, cu atât Alesia pierde teren în fața vieții. Vrem ca Alesuța să fie un copil normal, vrem să o auzim spunând poezii la serbare, să o auzim spunând ”MAMA”, “TATA”, și să ne poată povesti cum a fost în prima zi de școală. Cu privire la cel de-al doilea implant ne-am izbit de un zid și mai mare: 25.000 euro.
Și de aici începe lupta noastră. Suntem o familie modestă, cu venituri medii, cu o mamă care este în concediu de creștere a copilului, cu un tată care este mai tot timpul plecat să câștige un ban, și un băiat, elev în clasa a IV-a. 
Nu suntem din cei ce așteaptă să le pice din cer, suntem niște luptători. Este neplacută postura în care ne aflăm, dar, pentru copilul nostru, suntem dispuși să facem orice! Suntem conștienți că vom avea mult de muncit, multe ore de terapie și logopedie, săptămâni, luni sau chiar ani, sperăm doar să reușim să strângem fondurile necesare, să îi facem aceste implanturi de care are atâta nevoie Alesuța!
Suma de 25.000 euro îi va oferi prințesei noastre o șansă la o viață normală.
Vă mulțumim că sunteți alături de noi și vă vom ține la curent cu evoluția noastră!”, spune mama Alesiei.
Dați o mână de ajutor. Fiecare leu contează.
Cei care vor să o ajute cu bani pe Alesia au la dispoziţie conturile:
Cont EURO – RO82INGB0000999904780856;
Cont LEI – RO56INGB0000999904034909
Titular Mocanu Elena

Mai multe detalii găsiți pe site-ul Asociației Salvează o inimă.

Lasa un comentariu