Târguri și evenimente de Florii 2015

Flori de primavara

Pe 5 aprilie 2015 creștinii ortodocși sărbătoresc Floriile, prilej cu care se vor desfășura mai multe evenimente dedicate acestei frumoase zile de primăvară.

Indiferent de cum va fi vremea, ieșiți din case să respirați aerul primăverii și să vă bucurați de o plimbare printre pomii înfloriți! Aveți o mulțime de târguri dintre care să alegeți.

Târgul de Florii de la Muzeul Țăranului Român se desfășoară de vineri, 3 aprilie, până duminică, 5 aprilie, între orele 10 dimineața și 6 seara. Aici vor veni olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, pielari, rudari, iconari, încondeietoare, țesătoare, cusătorese și împletitoare din toate zonele țării. Veți găsi ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, țesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat, cozonaci, turtă dulce de Harghita, kürtös kalács, mere din Maramureș, miere de albine, polen și propolis, pălincă și dulceață.
Prețurile biletelor: 4 lei/adulți, 2 lei/elevi, studenți sau pensionari.

Merită să faceți o vizită și la Muzeul Satului din Capitală: aici se organizează, în perioada 4-5 aprilie, evenimentul Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii, parte din programul Datini şi obiceiuri de peste an. Sărbători creştine şi precreştine. Programul cuprinde muzică, poezie și colinde. De asemenea, la Târgul de Florii sunt invitaţi meşteri populari, producători de preparate din gastronomia tradiţională şi produse bio. Puteţi participa la ateliere interactive de iniţiere în pictura pe sticlă şi încondeierea ouălor.

Ograda: târg de cultură și agricultură – ediția de primăvară este găzduit de Grădina Verona din București, pe 4 și 5 aprilie, între 12:00 și 18:00. În atmosfera unică a acestui loc frumos din Capitală ne vom putea bucura în aer liber de cărțile și deliciile gurmet din librărie. Vom putea să vedem și ce ne-au pregătit micii producători, delectându-ne cu un meniu special de Florii.

Și la Ministerul Agriculturii din București se va organiza un Târg de Florii, între 3 și 5 aprilie, între orele 9:00 și 16:00. Evenimentul este organizat împreună cu Asociația Produs de Cluj, astfel că vizitatorii vor putea alege produse de calitate din carne, lactate, murături, zacuscă, realizate de producători din zona Clujului, din Argeș, Botoșani, Brașov, Covasna, Olt, Maramureș, Prahova, Tulcea și București, care vor expune produse ecologice certificate și tradiționale atestate. De asemenea, de-a lungul celor trei zile, vizitatorii vor putea lua parte la diferite spectacole folclorice, în cadrul cărora vor fi prezentate obiceiurile de primăvară din postul Paștelui.

Sâmbătă, 4 aprilie 2015, Primăria Sectorului 3 organizează, în Parcul Titan, între orele 10:00-22:00, un eveniment dedicat Sărbătorii Floriilor, în cadrul căruia vor avea loc expoziții tematice, concerte și spectacole. Vestea cea mai bună este aceea că Orchestra Simfonică București va cânta în cadrul acestui eveniment, iar accesul este gratuit.

La Brașov se va desfășura Târgul de Florii și Paște din Grădina Germană, în perioada 3-5 aprilie 2015, în Piața Sfatului.

La Bistrița are loc, între 31 martie și 4 aprilie, Târgul de Florii și de Paște – Primăvara Cadourilor, o expoziție cu vânzare, cu participare internaționala, care se adresează publicului larg.

Să aveți o zi de Florii senină!

 

flori primavara 3

Lasa un comentariu