Totul despre Digital Divas 2015

Digital Divas 2015_3

Divele din mediul online românesc și invitați de seamă s-au adunat la evenimentul anual Digital Divas 2015, desfășurat la Palatul Bragadiru din București miercuri, 27 mai 2015.

Prima sesiune, cu titlul New entries in the social media hall of fame, a fost moderată de Vicki Nicola, de la vickipedia.ro.

Scriitorul Adrian Teleșpan, autorul romanului Cimitirul, a vorbit despre importanța de a te adresa cititorilor tăi, prin orice mijloace folosești, pe limba lor.

Digital Divas 2015_2

 

Chris Simion (regizoare și scriitoare), autoarea, – printre altele – a volumului 40 de zile, a povestit despre turneul pe care l-a făcut prin țară, pentru lansarea cărții. Ca să rămână în spațiul digital a păstrat, în timpul turneului, un jurnal online pe Facebook, care a ajutat-o în promovarea cărții.
Întrebată dacă Facebook înseamnă, în mare parte, pierdere de vreme, a spus: da, poate fi mâncător de timp, dar doar dacă îl lași să îți mănânce timpul. Îl folosesc mai ales pentru a comunica ceea ce este important.

Digital Divas 2015_3

 

Alpinistul Alex Găvan, care a trăit pe propria piele cutremurul din Nepal, a împărtășit această experiență: Nepalul mi-a oferit inestimabil mai mult pe partea de dezvoltare personală. Dacă Himalaya era în Europa, probabil că nu eram atât de intereat să merg acolo. Performanța este o consecință a capacității mele de a mă concentra.
În timpul acelor evenimente tragice din Nepal, a apelat la social media pentru a anunța familia și prietenii că este în viață: a trimis un Tweet care anunța dezastrul din Nepal și că este în afara pericolului. Dacă aș fi sunat-o pe mama m-ar fi ținut la telefon o jumătate de oră. Dar așa, printr-un simplu Tweet, s-a aflat mult mai repede, a spus Alex. A mai adăugat: compasiunea nu se arată numai pe rețelele de social media, ci trebuie făcută cu adevărat. Pentru aceasta a pornit o campanie de ajutorare a victimelor cutremului, aflată în plină desfășurare pe http://alexgavan.ro/nepal/

Facebook și Tweeter sunt niște porcării, dacă nu le folosești cum trebuie. Trebuie folosite cu cap. Pentru mine, social media este un vehicul, ca orice altă formă de media, a conchis Alex.

Digital Divas 2015_6

Alături de Raluca Hagiu (revista Unica) și Olga Abramescu (Guliver Getty Images Romania)
Digital Divas 2015_8

După pauza de prânz, a urcat pe scenă celebrul fotograf Adam Katz Sinding, de la Le21eme.com. De ce este celebru? Pentru că, așa cum a spus el însuși, atunci când fotografiază top modele, creatori de modă și alte celebrități din lumea artistică, vânează emoții, nu haine.
Ce aduce special? Altă abordare decât cei 150 de fotografi care vânează aceeași persoană în același cadru.
Cum a început? Cu fotografia de arhitectură, în 2004. Apoi a trecut la street style, încercând să nu surprindă doar hainele, ci și emoția, mișcarea, dinamica. Fotografiile lui au acel je ne sais quoi care face diferența.

Digital Divas 2015_10

 

DSC_0531

DSC_0532

DSC_0533

DSC_0534

 

 

Lasa un comentariu