Transylvania Horse Show, între 10 și 12 iunie 2016

A șasea ediție a concursului hipic internațional Transylvania Horse Show are loc între 10-12 iunie 2016, într-un peisaj de poveste: în inima Transilvaniei, în satul Prod (comuna Hoghilag), județul Sibiu.
Eveniment ecvestru internațional, competiția de anul acesta reunește 60 de tineri concurenți veniți din toată lumea.

Transylvania Horse Show 2016_5
Vor avea loc trei competiții oficiale: Concurs Complet Internațional (CCI*) – Cupa României la probă completă, categoria Novici și Pre Novici și Concursul Internațional Universitar – Cupa Națiunilor pentru Studenți (AIEC Student Riders Nation Cup – România 2016). Vineri, 10 iunie încep probele de dresaj, de cross-country, sărituri peste obstacole, iar sâmbătă și duminică, 11 și 12 iunie, proba de Cross-Country, ce va ridica tensiunea la cote maxime. În cadrul acestei probe, călăreții trebuie să termine cursa într-un interval de timp prestabilit, sărind peste obstacole din natură (bușteni, garduri, iazuri și șanțuri), fiind astfel una dintre cele mai spectaculoase probe din concurs.
Acrobațiile ecvestre pe cai frizieni și proba de Derby în oglindă reprezintă atracțiile principale ale zilei de duminică. Vor concura atât sportivi români pe cai propri, cât și străini, pe cai asigurați de organizatori. În cadrul acestei probe contra cronometru, doi concurenți vor parcurge în paralel trasee identice, cu obstacole clasice, dar și de tip cross-country.

Transylvania Horse Show 2016_1
În afara competițiilor propriu-zise, publicul va avea ocazia să petreacă un weekend special, într-unul dintre cele mai pitorești locuri din Transilvania. Demonstrații ecvestre și acrobații, ateliere creative pentru copii și plimbări cu poneii, standuri artizanale și mâncăruri tradiționale, acestea sunt doar câteva câteva dintre atracțiile pregătite de organizatori.

Transylvania Horse Show 2016_3

Transylvania Horse Show 2016_2

Transylvania Horse Show va debuta într-un stil autentic românesc, în sunet de toacă, va continua cu doine și etno-rock. La Prod vin străini pentru a retrăi experiențe despre care au citit în cărți, au văzut în filme sau le-au povestit bunicii”, spune Mihnea Vîrgolici, organizatorul evenimentului.

Vineri, 10 iunie accesul la Transylvania Horse Show 2016 este gratuit, iar în zilele de 11 și 12 iunie, accesul se face pe baza biletului (15 lei) sau pe baza abonamentului (20 lei pentru ambele zile), ce vor fi disponibile direct la eveniment, la intrarea în zona de competiție. Copiii sub 1.30 m înălțime au acces gratuit dacă sunt însoțiți de un adult. Fiecare dintre cele 3 zile de concurs va începe la orele 10:00 şi se va încheia în jurul orelor 18:00.

 • Despre competițiile oficiale
  Concursului Internațional Universitar- Cupa Națiunilor pentru Studenți (AIEC Student Riders Nation Cup – Romania 2016) reunește 12 echipe formate din 36 de studenți din țări precum S.U.A., Irlanda, Marea Britanie, Norvegia, Suedia, Spania. Această secţiune a evenimentului este organizată în colaborare cu Association Internationale des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociaţie de acest gen din lume. Participanţii vor concura la două probe: dresaj şi sărituri obstacole și vor avea la dispoziție doar cinci minute pentru a se acomoda cu caii, puși la dispoziția acestora de către organizator.
  Concursul Complet Internaţional (CCI 1*) este o disciplină de Probă Completă în care concurenţi profesionişti vor avea de parcurs trei probe: dresaj, obstacole şi cross-country. Punctul culminant al Concursului Complet Internațional îl reprezintă Cross-Country, proba în care concurenții și caii lor vor avea de parcurs contra cronometru un traseu dificil, lung de 3.640 metri, cu 28 de obstacole naturale. Concursul este organizat în colaborare cu Federaţia Ecvestră Română (FER) şi Federaţia Ecvestră Internaţională (FEI).
  Cupa României la probă completă, categoria Novici și Pre –Novici – cross country, probă de obstacole și dresaj – se adresează concurenților în curs de afirmare. Organizatorii își propun să încurajeze astfel sportivii români spre această disciplină. Anul acesta s-au înscris în competiție peste 15 nume noi din România, dar și călăreți din Bulgaria, Polonia sau Franța. Arbitrii prezenți la ediția 2016 sunt din Irlanda, Belgia, Olanda și România. Totalul membrilor delagațiilor străine ajunge la 100 de persoane și reprezintă 18 țări.
  Evenimentul este organizat de Cross-Country Farm prin Asociaţia Ecvestră HipoHouse, în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cu sprijinul Federației Ecvestre Române (FER) și al Federației Ecvestre Internaționale (FEI).
  Mai multe detalii pe www.horseshow.ro, pe facebook.com/horseshow.ro sau https://www.youtube.com/channel/TransylvaniaHorseShow

Transylvania Horse Show 2016_4

 

Lasa un comentariu