Trenul Orient Express la București

Orient Express-ul a părăsit în această dimineață, la ora 9.00, Bucureștiul, cu destinația Istanbul. Celebrul tren va reveni în Capitală sâmbătă, 8 septembrie, la ora 14.00, iar duminică va pleca spre Sinaia.

Vagoane impecabile, vintage, vopsite într-un albastru regal, cu litere metalice aurii, plăcuțe retro, în stil Art Nouveau, pe care stă scris traseul, ferestre discrete prin care se poate vedea mobilierul de lux și veioze elegante, stewarzi și chelneri în uniforme scrobite – toate pentru o călătorie memorabilă, cu trenul Orient Express. Care a poposit luni, 3 septembrie, la ora 14.20, în Gara de Nord, iar azi dimineață a pornit spre Istanbul.

O dată pe an, Orient Express-ul ajunge și la București, având ruta Paris – Viena – Budapesta – Sinaia – București – Varna – Istanbul – București – Sinaia – Budapesta – Viena – Veneția, conform Hotnews.ro.

Prețurile biletelor de tren pornesc de la 7000 de euro, iar pe parcursul călătoriei există un dress-code: seara – elegant, iar în timpul zilei smart-casual, nefiind permiși jeanșii și pantofii sport!

Foto: Horia Constantinescu

 

 

Lasa un comentariu