Ce spun turiștii români întorși din vacanța în Grecia

Halkidiki 2015

Reveniți în România pe 5 iulie, după o săptămână de vacanță în Grecia, câțiva turiști români spun că nu au simțit efectele crizei actuale.
I.B. a petrecut, împreună cu familia și câțiva prieteni, o vacanță foarte reușită în Halkidiki, la Ouranoupoli, între 26 iunie-5 iulie. La revenirea în țară ne-a spus ce îi sfătuiește pe turiștii români care au planuri de vacanță în Grecia: nu cred că ar trebui să își anuleze planurile de călătorie. Este greu de spus ce va fi de acum încolo, dar nu cred că turiștii vor avea de suferit în Grecia. Dimpotrivă, proprietarii de hoteluri, pensiuni, restaurante sau magazine își dau seama cât de mult au nevoie de turiști și sunt mai ospitalieri. Prețurile sunt la fel ca în anii trecuți. Cât am stat în Grecia nu am simțit în niciun fel criza actuală. Este adevărat, nu am încercat să scoatem cash de la ATM, nici să plătim cu cardul, ci am mers, ca de obicei, cu cash la noi. Nu este prima dată când mergem în Grecia și, spre deosebire de alți ani, de data aceasta erau mai puțini turiști, iar seara, la terase, nu mai vedeai niciun grec, cum se întâmpla în anii trecuți, când ieșeau cu familiile seara, la cină. Grecii sunt mai precați, sunt speriați, pentru că nu știu ce va urma, dar, pe de altă parte, spun că era nevoie de o schimbare, oricare ar fi ea.
Sfatul meu este să plecați cu cash la voi, ca să nu depindeți de bănci – deși nu am auzit niciun turist străin să se plângă că nu poate să scoată cash de la ATM. Vă mai sfătuiesc să vă informați constant, ca să nu aveți surprize legate de transport (autostrăzi, benzină, ferryboat, greve pe aeroporturi etc.).
În concluzie, ca turist, nu am avut nicio problemă în vacanța în Grecia și nu mi-aș anula planurile dacă ar fi să plec acum!, spune I.B.

Lasa un comentariu