Vacanța de vară pe litoralul Turciei

Kusadasi 1

Oricât mi-ar plăcea să cutreier orașele, atunci când vine vara mă gândesc la mare, soare, nisip, valuri… Și pentru că nu am avut niciodată surprize cu vremea sau serviciile, cred că Turcia este o idee foarte bună pentru vacanța mare.


Litoralul turcesc este o idee bună, cu sau fără cei mici. În vara lui 2014 am experimentat pentru prima dată serviciile All inclusive din Turcia – mai precis, la Kusadasi. Am găsit o plajă cu nisip fin, apă liniștită, multă curățenie, servicii foarte bune și destule modalități de petrecere a timpului. Aș recomanda, mai degrabă, acest tip de vacanță familiilor cu copii mici – pentru simplul fapt că în aceste complexuri hoteliere este multă siguranță: copiii nu au unde să fugă, peste tot sunt supravegheați de personalul hotelului, mâncarea este atât de variată, încât sigur găsesc ceva pe gustul lor și au la dispoziție o sumedenie de parcuri, locuri de joacă, sporturi și alte activități special concepute pentru fiecare grupă de vârstă.

Kusadasi

Kusadasi 2

 

Dacă nu vă atrage acest tip de sejur, vestea bună este că Turcia are ceva pentru fiecare: de la orășele minunate, situri arheologice, mâncare delicioasă, până la dealuri acoperite de pini, peisaje care îți taie răsuflarea și adevărate comori ale naturii.
Marmaris, un oraș port și o destinație turistică pe coasta Mării Mediteraneene, în sudul Turciei, are o localizare cu totul specială, la intersecția a doua lanțuri muntoase, aproape de mare, ceea înseamnă o plajă înconjurată de o pădure de pini.
Aproape de această parte a Turciei se află și celebrele terase Pamukkale, cu un relief unic, un loc cu peisaje de vis, care atrage anual mii de turiști.

La Marmaris veți găsi și o viață de noapte atrăgătoare, cu baruri, restaurante și cafenele pline în fiecare seară.

Am spus viață de noapte? Atunci trebuie să spunem și Bodrum! Unde, pe lângă plaje frumoase, localuri elegante și hoteluri luxoase (pentru mai multe informații despre cazare și prețuri, consultați și site-ul agenției Fortuna Travel), găsiți și o atmosferă boemă. Bodrum este o localitate pitorească, situată pe coasta Mării Egee, pe o peninsulă aflată în apropierea insulei Kos. Este un bun punct de pornire într-o călătorie de-a lungul coastei, cu o arhitectură mediteraneană, cu plaje cu nisip spectaculoase și golfuri stâncoase.

Kusadasi 3

 

 

Lasa un comentariu