Vacanță în Caraibe: Puerto Rico, insula exotică și colorată

Puerto Rico_Playa Luquillo

Puerto Rico. Când aud numele insulei, mi se pare că sună atât de exotic, de îndepărtat, de colorat și vesel! Parcă aud zgomotul valurilor care se lovesc de țărm și văd fete în fuste verzi, dansând Lambada, cu un cocktail turcoaz în mână! Doi buni prieteni, Camil și Chloe, care locuiesc în New York City, și-au petrecut, recent, luna de miere în Puerto Rico și, spre bucuria mea, au fost de acord să împărtășească impresii și fotografii din această vacanță minunată.

Insula Puerto Rico face parte din arhipelagul cu același nume, din Marea Caraibilor (în extremitatea vestică a Oceanului Atlantic). Perioada cea mai bună pentru o vizită în Puerto Rico este decembrie-aprilie, când vremea este estivală, dar nu insuportabilă (25-30 de grade Celsius) și riscul de a ploua este scăzut.

Insula este destul de mică, așa că poți să ajungi cu ușurință cu mașina dintr-o parte în alta: de exemplu, durează mai puțin de o oră să mergi din San Juan (capitala Puerto Rico) în pădurea tropicală El Yunque, și tot cam atât să ajungi în munții centrali (o zonă rurală foarte frumoasă). Atenție, portoricanii conduc periculos, cu viteză mare și schimbă benzile continuu pe autostradă, fără să se asigure!

Prețurile la cazare sunt măricele: undeva între $150 și $300 pe noapte, la hoteluri de 3 stele sau mai mult.

Mâncarea este excelentă: au, pe de o parte, mâncare tradițională din Caraibe (de exemplu, porc sau fructe de mare cu orez și fasole sau piure de banane) și, pe de altă parte, San Juan are multe restaurante high-end, fusion etc. La plajă găsești tot felul de preparate prăjite foarte ieftine (de exemplu, banană prăjită umplută cu carne de porc sau cod pane).

O atracție naturală pe care merită să o vizitați sunt golfurile cu creaturi bio-luminiscente, care creează un efect special pe timp de noapte; Camil mi-a spus că ei au fost la Bahia Las Croabas, în partea de nord-est a insulei principale, dar au auzit că cel mai frumos golf de felul acesta este pe insula Vieques.

Plaza Colon, în orașul vechi

Puerto Rico_Plaza Colon

 

Paseo de la Princesa, în Old San Juan

Puerto Rico_Paseo Princesa

 

Old San Juan

Puerto Rico_Old San Juan

 

Cimitirul vechi din San Juan, prins între Castillo del Morro și La Perla

Puerto Rico_Old Cemetery San Juan

 

La Perla, singurul “slum” (mahala) rămas în Old San Juan, prins între zona istorico-turistică și ocean; turiștilor li se recomandă să nu se aventureze aici

Puerto Rico_La Perla

Avenida Ashford, în cartierul Condado, zona turistică și rezidențială de lux

Puerto Rico_Condado

 

Castillo del Morro

Puerto Rico_Castillo del Morro 2

 

Castillo del Morro, construit în 1539, a apărat orașul de flota olandeză și cea britanică, dar nu a rezistat în fața celei americane în războiul hispano-american din 1898

Puerto Rico_Castillo del Morro

 

Bahia de San Juan

Puerto Rico_Bahia de San Juan

 

Old San Juan

Puerto Rico 9

 

Vedere dinspre Castillo del Morro către intrarea în Golful San Juan

Puerto Rico 8

 

Bulevar del Valle, pe fundal se vede Castillo San Cristobal

Puerto Rico 7

 

Old San Juan

Puerto Rico 6

 

Old San Juan

Puerto Rico 5

 

Calle del Sol, în Old San Juan

Puerto Rico 4

 

În parc, pe malul oceanului, în cartierul Condado

Puerto Rico 11

 

Plaja hotelului La Concha, în cartierul Condado

Puerto Rico 10

 

Playa Condado

Puerto Rico_Condado Beach

Playa Luquillo, preferata multora pentru călătorii de o zi la plajă

Puerto Rico_Playa Luquillo

Cât costă?

Pentru astfel de vacanțe – exotice și în destinații mai puțin populare în rândul românilor – cel mai bine ar fi să cereți o ofertă personalizată agențiilor de turism, pentru că prețurile variază în funcție de perioada aleasă, numărul de zile de cazare și, mai ales, standardele fiecăruia (legate de cazare, zonă, mese etc.).

Am cerut, orientativ, agenției Overseas Travel, la serviciile căreia am apelat în repetate rânduri, mai ales pentru vacanțe îndepărtate, și am fost foarte mulțumită, niște prețuri pentru Puerto Rico și iată ce am aflat pentru voi:

Transportul – pentru 27 martie – 4 aprilie, de exemplu, un bilet de avion costă 815 euro pe ruta Londra-New York-San Juan, dar pentru această variantă este nevoie de viză pentru SUA (pentru tranzit). Drumul durează, în total, 22 de ore (cu 2 escale). O altă variantă – care costă 850 de euro – ar fi prin Frankfurt, cu zbor direct Frankfurt-San Juan, însă cursa Condor, între Frankfurt-San Juan, este o dată pe săptămână! Prețurile sunt de persoană, cu toate taxele incluse.

Cazarea – depinde de pretențiile și așteptările fiecăruia, dar, cum spun și Camil și Chloe, care au fost acolo, cazarea costă undeva între $150 și $300 pe noapte, la hoteluri de 3 stele sau mai mult.
Iată ce ne propune agenția Overseas Travel:

HILTON CARIBE 4*

1400 EUR / king villa / 8 nopți / fără mic dejun

 

COPAMARINA BEACH RESORT 3*+

1350 EUR / deluxe garden / 8 nopți / fără masă
1500 EUR cu mic dejun

Text și foto: Camil G. (mulțumiri).

 

Comentarii

[…] Vacanță în Caraibe: Puerto Rico, insula exotică și colorată […]

Oana , 18 May 2015 at 4:54 am

Buna!
Intr-adevar Puerto Rico este o insula exotica si colorata.Eu locuiesc aici de cateva luni.
Vroiam doar sa spun ca ai nevoie de viza USA, pentru a veni in Puerto Rico. Sunt teritoriu american. Mama mea va veni in vizita in octombrie , va zbura direct din Frankfurt cu Condor , dar mai intai a mers la ambasada USA pentru viza.

Cristiana Constantinescu , 18 May 2015 at 10:59 am

Bună, Oana, mulțumim mult pentru mesaj, e foarte bine să știm aceste detalii! 🙂

[…] Mai ales că destinația e ofertantă și am găsit pe un blog mai multe informații atât despre prețurile aici, dar și despre prețurile biletelor de avion (care sunt destul de scumpe). Intrați și citiți. […]

Andrei , 27 January 2017 at 1:42 pm

Asa cum a spus si Oana sus, Porto Rico e teoritoriu SUA, deci nu conteaza pe ce ruta ajungi, pe aeroport ai nevoie de viza.
De ce nu modificati articolul? Cine citeste va fi dezinformat

Cristiana Constantinescu , 27 January 2017 at 2:27 pm

Bună ziua, mulțumesc pentru mesaj, am modificat! Toate cele bune!

Lasa un comentariu