Vacanțe exotice aproape de casă: da, se poate!

Balcaniada

Recent, am stat de vorbă, pentru o serie de interviuri pentru PortalHR, cu un mare amator de călătorii și, mai ales, un admirator al zonei Balcanilor: Doru Panaitescu. Impresiile lui din Balcaniade – cum și-a botezat voiajele prin sud-estul Europei – m-au convins și deja am început să fac planuri pentru vacanța în Croația și Slovenia. Poate și Muntenegru. Poate și Serbia, și Bulgaria…

Doru Panaitescu este un nume foarte cunoscut în mediul online românesc. Dar, pe lângă activitatea de blogger, specialist în marketing digital, organizator de teambuilding-uri sau speaker în cadrul unor conferințe din domeniul online, Doru este pasionat de călătorii, fotografie, speologie, ornitologie, sporturi extreme, gastronomie și multe altele.

În luna iulie 2012, Doru a fost în Balcaniada de vară: România, Bulgaria, Turcia, Grecia, Macedonia, Albania și Serbia. A vizitat, împreună cu alți pasionați de călătorii, 7 țări, în 12 zile, cu 2 mașini.

În septembrie 2012, a urmat a doua Balcaniadă: pe un traseu de aproximativ 4500 de kilometri, prin Serbia, Bosnia-Herțegovina, Croația, Muntenegru și Slovenia. Am fost șase oameni, călătorind în două mașini. Am văzut Canionul Tara din Serbia, Clisura Sârbească, Sarajevo, Canionul din Muntenegru, am făcut deep-water solo, exact ca în Bulgaria, în tura din vară, numai că în râu, nu în mare. Am survolat și minidelta din Muntenegru, de lângă Podgorica. În Croația am ajuns la Plitvice, unde am văzut un set de cascade absolut impresionant. În Slovenia am făcut rafting și hidrospeed și am văzut peșterile Postojna și Skocjanska și Lacul Bled, a spus el, pentru PortalHR.

Poveștile lui Doru despre frumusețea Croației sau a Sloveniei mi-au trezit curiozitatea și am început să mă documentez serios în privința locurilor despre care, până acum, știam foarte puțin sau aproape deloc. Și am descoperit Lacul Bled, peștera Postojna sau lacurile din parcul Național Plitvice (foto jos), ale căror fotografii m-au lăsat cu gura căscată! Și cum cele mai frumoase vacanțe pornesc de la o fotogafie… sper că voi ajunge curând să văd de aproape turcoazul lacurilor de la Plitvice!

Vă invit să citiți cele două interviuri (primul și al doilea) cu Doru Panaitescu, pentru PortalHR, pentru a afla cât mai multe despre zona Balcanilor, dar, mai ales, pentru a vedea cu câtă pasiune vorbește despre locuri uimitoare din Turcia, Slovenia, Croația, Bulgaria sau Serbia. Și vă veți convinge că, uneori, locuri minunate se află mult mai aproape de noi decât ne-am aștepta. Și că o vacanță cu aer exotic, colorată în verde tropical și turcoaz, nu trebuie să coste mii de euro, și nici nu presupune drumuri lungi!

Croatia Plitvice_ziua 2_17

Foto: Doru Panaitescu, PortalHR, Arhiva personală.

 

 

Comentarii

[…] Vacanțe exotice aproape de casă: da, se poate! […]

Lasa un comentariu