Weekend Gourmet în Transilvania

Pâine de secară cu dip de anghinare și mozarella de bivoliță. Păstrăv local afumat pe loc și risotto de praz din grădină. Mousse de mure și înghețată de coacăze negre. Gătite de voi pe loc, sub îndrumarea unui chef adevărat, în decorul unui sat saxon autentic, din sufletul Transilvaniei, Viscri. V-am convins? Da, este posibil.

Recent, am realizat, pentru portalhr.ro, un interviu cu Raluca Ichim, cea care a pus bazele Societe Gourmet, alături de chef Daniel Wendorf. Raluca mi-a povestit, între multe altele, despre Weekend-urile Gourmet în Transilvania, care cred că sunt, cel puțin pentru cei care locuim în orașe agitate, poluate și zgomotoase, o evadare de weekend numai bună.

Viscri este un sat saxon autentic, de o frumusețe pură, intrat în patrimoniul UNESCO. Da, acolo mai vine din când în când și Prințul Charles, dar asta mi se pare mai puțin relevant. Weekend-urile Gourmet se desfășoară de vineri până duminică la Viscri. Sâmbăta se merge la cules de ingrediente de sezon în pădure și grădină, se gătește alături de chef-ul Daniel Wendorf, urmează cina și wine pairing (asocierea vinurilor potrivite – vinuri românești bune).

În zonă se pot vizita biserica fortificată din Viscri (patrimoniu UNESCO), muzeul sau bisericile fortificate din apropiere.

  • Viscri se află în județul Brașov, la 260 de km de București, între Brașov și Sighișoara.
  • Pachetul Weekend Gourmet este valabil numai pentru grupuri, tot timpul anului. Numărul maxim de participanți este de 12 persoane. Prețurile pornesc de la 220 eur/persoană. Copiii sub 12 ani beneficiaza de 75% discount din prețul pachetului.
  • Dacă nu aveți un grup, puteți rezerva locuri la următorul Weekend Gourmet, organizat în perioada 20-22 iulie 2012.
  • Mai multe detalii găsiți aici.

 

Comentarii

Aliceee Traveler , 7 May 2012 at 5:40 pm

Daca as fi in tara m-as inscrie, in sfarsit vad si eu oferte ca cele din afara!!!

Lasa un comentariu