Site icon Prin vacanta

10 idei de vacanță de la Lonely Planet

Cinque Terre2

Ultimele zile de școală, ultimele teste, examene… Vacanța 2013 este atât de aproape, nu-i așa?! Sper că majoritatea dintre voi și-au făcut, deja, planuri de evadare. Dacă, totuși, mai sunt nehotărâți, sau pentru cei mai spontani, vă dau câteva idei inspirate din articolul publicat recent pe www.lonelyplanet.com, despre 10 destinații turistice europene recomandate de celebrul site pentru 2013.

Lonely Planet ne recomandă cu căldură (sau poate ar trebui să zic, zilele acestea, răcoare?) Europa, pentru vacanța din 2013. Și dacă nu aveți chef să vedeți cum arată Londra după Jocurile Olimpice din 2012 sau Amsterdam cu al său Rijksmuseum, dacă ați bifat orașele celebre precum Paris, Barcelona, Roma sau oricare altul și vreți ceva nou, găsiți în topul celor 10 destinații europene recomandate pentru 2013 idei foarte atrăgătoare!

 

1. Porto și Valea Râului Douro – Portugalia

Porto nu este un oraș mare, dar e viu, colorat și atrage tot mai mulți turiști veniți nu numai pentru celebrele vinuri de Porto sau Douro, ci și pentru viața culturală extrem de bogată, locurile de promenadă, tavernele înțesate, mâncarea delicioasă și excursiile pe care le pot face din Porto. Am petrecut câteva zile foarte frumoase la Porto și aș reveni oricând cu păcere în orașul portughez.

 

2. Budapesta – Ungaria

Pub-uri, terase cu bere rece, hoteluri șic, palate vechi, pline de farmec, faimoasele băi termale, spa-uri și multe alte lucruri fac din Budapesta o destinație de vacanță care merită luată în considerare. Am fost mai degrabă în trecere prin capitala Ungariei și regret că nu i-am acordat, încă, interesul pe care îl merită. Încă!

 

3. Islanda de Nord

Cei de la Lonely Planet spun că niciun pasionat de călătorii nu ar trebui să ocolească Islanda și, cu atât mai puțin, partea de nord. Sincer, nu m-am gândit niciodată serios să vizitez Islanda, pentru că… e prea frig! Dar citind despre aurora boreală și sutele de specii de păsări, devine o destinație foarte interesantă.

 

4. Cinque Terre – Italia

Eu, personal, aș fi pus această destinație în fruntea topului. Este un loc ireal de frumos, despre care am scris cu mult drag. Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola și Riomaggiore, cele cinci sate agățate, pur și simplu, pe stânci, deasupra Mării Liguriei, au, fiecare, farmecul său. Cinque Terre este una dintre acele destinații care trebuie vizitate o dată în viață!

 

5. Moravia, Republica Cehă

Pe lângă berea perfectă și oameni frumoși (fete blonde și băieți bine făcuți), Cehia are foarte multe de arătat. Dacă Praga sau Boemia sunt, deja, destinații populare, Lonely Planet recomandă Moravia, mai ales pentru vinurile sale excepționale. În plus, Brno, Telc sau Olomouc sunt orașe care merită vizitate.

 

6. Berna, Elveția

Multă vreme, recunosc, m-am numărat printre cei care credeau că Zurich este capitala Elveției… Despre Berna, Lonely Planet spune că este o capitală subapreciată. Deși nu am vizitat Elveția până acum, cred că o să mai amân puțin, până spre pensie, vacanța în această țară atât de disciplinată, curată, civilizată, liniștită, aranjată, bogată, frumoasă și scumpă. Am spus eu plictisitoare?!

 

7. Marsilia, Franța

Așezat, frumos, pe coasta Mediteranei, cu un port celebru, orașul Marsilia este plin de viață. Iar faptul că în 2013 este Capitala Culturală Europeană este de ajuns pentru a petrece o vacanță la Marsilia vara aceasta!

 

8. Croația

Capitala Zagreb, faimoasele, deja, lacuri din Parcul Național Plitvice, orașul Dubrovnik, Coasta Dalmată, orășelele cu străzi înguste pietruite, insulele scăldate în soare și multe alte lucruri fac din Croația, de câțiva ani, un loc ce atrage permanent o mulțime de turiști veniți de pe toate continentele. Abia aștept să vă povestesc. Foarte curând!

 

9. Irlanda de Nord

Belfast, verdele pe care numai acolo îl găsești, berea neagră, peisajele venite, parcă, de pe altă planetă sunt doar câteva motive pentru a vizita Irlanda de Nord. Îmi doresc mult să ajung acolo, deși sunt sigură că nu-mi priește clima… Noroc cu pub-urile.

 

10. Copenhaga, Danemarca

Lonely Planet descrie Copenhaga drept cea mai cool capitală scandinavă. Am vizitat-o (sau, cel puțin, am încercat) în vara lui 2005, însă, chiar când am pus piciorul în Danemarca, am aflat că trebuie să mă întorc urgent acasă. Nu mi-a priit Copenhaga, dar asta nu are nicio legătură cu orașul danez, care este plin de farmec. De o curățenie și civilizație cum numai în nordul Europei poți găsi, cu palate, muzee, bulevarde largi, parcuri cu mult verde și o atmosferă imperială, dar și cu vreme schimbătoare de la o oră la alta, lumină până târziu și prețuri uriașe, Copenhaga merită vizitată. Mai ales de către iubitorii jazz-ului, Festivalul de Jazz din Copenhaga fiind unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale orașului.

 

S-ar putea să vă placă și:

Idei pentru vacanța de vară 2013