19 noiembrie, ziua împăduririi naționale

Hai să plantăm şi anul acesta în cât mai multe judeţe ale ţării, într-o singură zi!

În data de 19 noiembrie 2016, Plantăm fapte bune în România îi invită la acţiune pe toţi cei care vor să se implice în cadrul campaniei Plantăm! Îngrijim! Împădurim!

Plantare Beceni BZ 10

Pentru al şaselea an consecutiv, Plantăm fapte bune în România va organiza acţiuni de împădurire cu ajutorul voluntarilor, pe terenuri publice neproductive aflate în situații dificile: suprafețe agricole degradate, afectate de alunecări sau în pericol de deșertificare.

„Să ne punem în calendar ziua de 19 noiembrie 2016 ca ziua de împădurire națională cu voluntari. În al doilea weekend din luna noiembrie plantăm cel puțin câte un arbore, fie pe plantațiile oficiale ale inițiativei noastre, fie în propriile curți, grădini sau într-un spațiu public – însă numai pe baza unei aprobări din partea autorităților locale. Strângeți-vă familia, prietenii, colaboratorii sau vecinii pentru a planta fiecare câte un arbore pe 19 noiembrie!”, îndeamnă Liana Buzea, fondatorul iniţiativei.

Peste 43 de hectare vor fi împădurite (fie plantări noi, fie completări ale zonelor în care s-a acţionat în primăvară sau în toamna anului trecut) în următoarele judeţe:

Buzău, localitatea Boboc
Călăraşi, localitatea Jegălia
Constanţa, localitatea Peştera
Dolj, localitatea Greceşti
Giurgiu, localitatea Gostinari
Harghita, localitatea Mereşti
Iaşi, localitatea Leţcani
Teleorman, localitatea Siliştea Gumeşti
Timiş, localitatea Utvin
Dacă vrei să participi la cel mai mare împădurire cu ajutorul voluntarilor şi să fii parte din echipă, iată ce ai de făcut:

Alegi dacă vrei să te implici doar pe 19 noiembrie, ca voluntar plantator sau şef de parcelă sau ca membru permanent al echipei organizatorice din zona ta.
Scrii la adresa voluntar@plantamfaptebune.ro şi comunici care este opţiunea ta
Le spui prietenilor tăi despre eveniment şi îi inviţi pe toţi.
Ajuţi cu distribuirea informaţiilor despre acţiunile noastre
Mai mult, voluntarii vor primi în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume.

Pe site-ul www.plantamfaptebune.ro găseşti informaţii despre ce înseamnă ziua de plantare, care sunt realizările noastre şi ce proiecte derulăm.

Acţiunea din 19 noiembrie este realizată cu sprijinul următorilor parteneri instituţionali: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Romsilva, Jandarmeria Română şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Plantare Beceni BZ 6

 

S-ar putea să vă placă și:

Weekend la Buzău: plantare și degustare

 

Lasa un comentariu