5 lucruri de făcut în vacanță cu copiii la Viena

Viena 15_17

Parcuri, alei cu multă verdeață, muzee special create pentru copii, cofetării unice, plimbări plăcute pentru toată familia și multe alte atracții: Viena este un oraș potrivit pentru un city-break în familie, având câte ceva de oferit pentru fiecare.

Austria este una dintre țările cele mai prietenoase față de familiile cu copii, pentru că peste tot veți găsi locuri de joacă, facilități pentru părinți și copii de toate vârstele, gazde primitoare și priviri înțelegătoare dacă cei mici se tăvălesc pe jos în mijlocul unui magazin sau al unui restaurant.

Iată 5 idei pentru un city-break sau o vacanță cu copiii în capitala Austriei.

1. Plimbare în grădinile castelelor Belvedere sau Schonbrunn. Să recunoaștem, copiii nu se dau în vânt după muzee, oricât ne-am strădui să îi convingem că mai târziu ne vor mulțumi! Ca să evitați (sau să amânați) privirile îmbufnate, oftaturile îndelungi și tolănitul pe canapelele din muzee, puteți să îi atrageți în grădinile acestor minuni arhitecturale. Intrarea e gratis, sunt deschise mai mult timp decât castelele, sunt imense, sigure, liniștite și copiii pot alerga în voie. La Schonbrunn sunt un loc de joacă foarte mare și trei labirinturi verzi, care îi vor bucura pe copii! Pentru accesul la locul de joacă se plătește: 2,90 euro/copii peste 6 ani, 5 euro/adulți. Copiii sub 6 ani nu plătesc.

Grădina Castelului Schonbrunn

Viena 15_15

Grădina Castelului BelvedereViena 2015_Belvedere

 

2. Grădina Zoologică. Tiergarden Schonbrunn este una dintre cele mai vechi grădini zoologice din Europa, fondată în anul 1752. Puteți petrece și o zi întreagă aici, pentru că e foarte mare și variată. Aici puteți vedea elefanți, urși koala, panda sau polari, girafe, lei și puteți vizita un acvariu sau pădurea tropicală, printre multe altele.
Cum ajungeți: Grădina Zoologică este chiar lângă Castelul Schonbrunn.
Puteți merge cu metroul U4 până la stația Hietzing, cu tramvaiele 10, 58, 60 sau cu autobuzele 10A, 51A, 56A, 56B, 58A.
Program: porțile grădinii se deschid în fiecare zi la ora 9:00, dar ora de închidere variază în funcție de sezon, găsiți detalii pe site-ul grădinii zoologice.
Cât costă biletele: 16,50 euro/adulți, 8 euro/copii și adolescenți între 6-19 ani și gratis pentru copiii sub 6 ani.

3. Plimbare cu tramvaiul pe Ring. Ring este bulevardul cel mai frumos și mai cunoscut al Vienei, care înlocuiește fostele ziduri ale orașului și de-a lungul căruia puteți admira opera, Hofburg, clădirea Parlamentului, Primăria, teatrul Burgtheater, hoteluri luxoase, cafenele elegante, muzee și multe alte clădiri importante. Vienna Ring Tram este un tramvai turistic care vă plimbă de-a lungul Ring-ului de la ora 10:00 până la 17:30, din 10 în 10 minute. Prețul e cam piperat, 8 euro o călătorie, însă puteți opta și pentru o variantă mai ieftină, dar fără explicații turistice: puteți să mergeți cu tramvaiul nr. 2, de la Primărie (Rathaus) până la Burgring, o călătorie costă 2,20 euro. Dacă stați mai multe zile în Viena, alegeți un abonament pentru mai multe zile, este mai avantajos. Și dacă tot am pomenit de transport și prețuri convenabile, puteți cumpăra bilete de avion ieftine (pentru Viena sau alte destinații) de aici.

Viena 15_7

Viena 15_8

 

4. Școala Spaniolă de Călărie. Am fost de nenumărate ori la Viena, dar abia acum, după mulți ani, am hotărât să văd Școala Spaniolă de Călărie, în timpul unui city-break cu copilul. Indiferent dacă vă pasionează călăria sau nu, merită să vizitați acest loc cu totul special. Este o școală tradițională de călărie, unde sunt numai cai din rasa lipițani, care se antrenează aici pentru reprezentații la Hofburg (Viena) sau turnee în toată lumea. De ce este Școala Spaniolă? Pentru că strămoșii acestori cai lipițani au fost aduși din Spania, prin secolul al XVI-lea. Puteți alege un tur ghidat al grajdurilor și arenei de antrenament, puteți asista la exercițiile de pregătire de dimineață, între 10:00 și 12:00, iar cei cu dare de mână pot asista la spectacolele acestei școli faimoase în toată lumea. Prețurile variază în funcție de tipul de tur ales. Școala (Spanische Hofreitschule) se află lângă palatul imperial Hofburg, în pasajul dinspre Michaeler Platz.

Viena 2015_Scoala Spaniola Calarie

 

5. Delicii culinare vieneze. Sigur, oriunde poți să savurezi ciocolată, foietaje, torturi sau praline foarte bune. Dar puține locuri oferă o asemenea varietate de deserturi delicioase precum Viena. Am făcut o pasiune pentru ștrudelul cu mere, înghețată și sos cald de vanilie (merge și simplu, să știți!), dar și pentru celebrele napolitane vieneze (preferatele mele sunt cele cu lămâie). Ca să nu mai spun de tortul Sacher, cu multă ciocolată și o rețetă păstrată secretă de generații întregi sau vestitele violete îmbrăcate în zahăr, preferatele Prințesei Sisi. Magazine întregi de ciocolată și bomboane, jeleuri, fructe confiate sau dulciuri din marțipan (adevărat, nu reinventat) îți fac cu ochiul oriunde te îndrepți. Așa că cei mici vor fi greu de stăpânit în aceste locuri paradisiace, de unde numai o promisiune care include cuvintele “parc” sau “loc de joacă“ i-ar mai putea face să se răzgândească!

Pozele cu mâncare nu-mi ies niciodată bine. Nu pot să dau vina nici pe lumină și nici pe aparat. Adevărul este că foamea și pofta sunt prea mari ca să mai am grijă de calitatea fotografiilor!

Viena 15_9

Viena 15_14

 

Foto: arhiva personală.

S-ar putea să vă placă și:

Vacanță la Amsterdam cu copiii

 

Lasa un comentariu