Art City Apartment: idee de cazare în Cluj-Napoca

Aș vrea să vă asigur, de la bun început, că acesta nu este un post publicitar și că nu am parte de vreun avantaj material în urma lui – poate, doar, de avantaje de ordin spiritual, artistic sau intelectual! Dar asta este altă poveste, aici aș vrea să împărtășesc cu voi bucuria de a ne fi cazat, la Cluj-Napoca, în cel mai frumos apartament în care am stat vreodată – fără exagerare!
Cu ocazia concertului Depeche Mode din Cluj, de pe 23 iulie 2017, am ales să căutăm un loc de cazare prin Airbnb, din simplul motiv că toate hotelurile din zonă fie erau ocupate, fie aveau prețuri astronomice. Nu am căutat mult și am ales, în unanimitate, Art City Apartment, al familiei Mocan, atrași de cuvintele liniște, pădure, grădină din descriere și, bineînțeles, văzând fotografiile, care promiteau un decor pe măsura titlului: foarte… artistic! Chiar și așa, nu mică ne-a fost mirarea când am intrat în curtea casei, unde sunt expuse sculpturi ale marelui artist român Liviu Mocan. Am fost primiți cu multă căldură și ospitaliate de Doamna Rodica Mocan, prodecan al Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj și am făcut imediat cunoștință cu Zara, un Golden Retriever jucăuș și prietenos.

Apartamentul pus la dispoziția vizitatorilor este situat în casa minunată a acestei familii. Prin urmare, are acces la o curte mare și frumoasă și se află chiar lângă pădure, de aceea pericolul de a te trezi la ore înaintate este mare…
Art City Apartment are un dormitor cu un pat dublu, o cameră de zi cu o canapea, o chicinetă nouă, cu toate utilitățile, un balcon cochet numai bun de băut cafeaua dimineața, un televizor uriaș și o baie modernă, nouă, cu tot confortul de acasă.

În camera de zi se află mai multe lucrări ale sculptorului Liviu Mocan, dar nu te simți ca într-un muzeu, ci operele contribuie la căldura casei de un bun gust desăvârșit


Nu este situat în centru, dar are acces lejer la transportul în comun, care este foarte bine pus la punct în Cluj-Napoca. Este la 5 minute de mers pe jos de complexul comercial Vivo! (fostul Polus Center), unde puteți lua micul dejun, puteți face shopping și tot aici veți găsi autobuze, troleibuze sau taxiuri. Da, am folosit zilnic transportul în comun, chiar și în drumul spre aeroport, pentru că te poți baza pe el, este ieftin, găsești automate pentru bilete în toate stațiile, există orar electronic, iar autobuzele și troleibuzele au aer condiționat. Repet, nu este un post publicitar, pentru că am plătit absolut totul, ci este o recomandare a unor servicii care chiar merită toți banii, pentru că sejurul nostru la Cluj-Napoca a fost perfect și datorită acestor servicii de cazare și transport.

Revenind la gazdele noastre de la Cluj-Napoca, cea mai mare bucurie, dincolo de confortul apartamentului, a fost să găsim o familie primitoare, care ne-a invitat la o petrecere în grădină, unde am cunoscut tineri simpatici și am gustat (OK… am mâncat pe săturate…) torturi și prăjituri greu de descris în cuvinte. Pentru că fiica Rodicăi și a lui Liviu (mi-au permis să le spun pe nume!), Emma, este cofetar. Și are propriul laborator în Cluj, Emma CremmaȘi prăjiturile sunt periculos de bune: am încercat eclere cu cremă bună și ușoară, un tort cu mac și caise, tartă cu fructe și aș mai fi încercat și tortul cu ciocolată, dacă nu era 10 seara. Am înlocuit tortul cu o conversație savuroasă cu părinții Emmei, cu care, deși fac parte din elita intelectuală a țării (nu, nu exagerez), poți aborda orice subiect, fără să îți fie teamă că o să spui ceva ce nu trebuie.
Da, chiar așa a fost experiența noastră cea mai recentă de la Cluj-Napoca. Dacă aveți drum pe aici, sau căutați cazare pentru festivaluri, vacanțe sau business, dacă sunteți două-trei persoane care nu vor să petreacă toată noaptea și apreciază liniștea pădurii – vă recomand cu toată căldura acest loc.
Știți ce mi-a rămas în minte și nu am găsit nicăieri decât la Art City Apartment? Lumina! Este un apartament inundat în lumină, pentru că are ferestre largi de mansardă, prin care se vede atât de frumos cerul!

 

S-ar putea să vă placă și:

Cum a fost la concertul Depeche Mode de la Cluj

 

Lasa un comentariu