București, un smarald neșlefuit

Smarald pentru că, da, Bucureștiul este verde. Neșlefuit pentru că a fost schimonosit de comunism, de conducătorii post-decembriști și de proprii săi locuitori care îl disprețuiesc. Dar care va fi redescoperit, pentru că merită.

Bucureștiul este orașul meu natal, în care am crescut, m-am jucat, am învățat, m-am îndrăgostit, m-am căsătorit, am născut, muncesc și trăiesc. Aici sunt toți ai mei: familie, prieteni și cunoscuți și pentru toate aceste motive îl iubesc necondiționat, cu toate găurile lui, vizibile sau nu. Când plec departe, mi se face dor de el. L-am îndrăgit mereu, dar parcă în ultimul an m-am surprins de mai multe ori gândind: dacă aș trăi în altă țară și aș vizita Bucureștiul, mi-ar plăcea la nebunie! La nebunie le-a plăcut și celor peste 100 de vizitatori din străinătate sau alte orașe ale României, la Experience Bucharest, între 12-16 mai 2017. Bloggeri, vloggeri, creatori de conținut, Instagrammeri, influenceri sau jurnaliști din domeniul călătoriilor au participat la cel mai mare proiect de promovare a Bucureștiului, care tocmai s-a încheiat și a avut un succes fulminant – fără exagerări.

Sâmbăta, Bucureștiul dansează în stradă. În Centrul Vechi!

Proiectul a fost deschis de o conferință despre cele mai bune practici de marketing în turism, iar în zilele următoare fiecare și-a putut configura programul, optând pentru participarea la activitățile propuse de organizatorii evenimentului.

Iată activitățile la care au putut participa invitații (cu scuzele de rigoare, le las în limba engleză):

Bohemian Bucharest
Beautiful Decay Tour
Darkside Tour
Home Cooked Lunch
Rroma Heritage Tour
Jewish Tour
Alternative/Street Tour
Tasting Bucharest
Old Town Treasure Hunt
Classical Music Tour (Enescu Festival)
Bike Tours
Therme relax day activity
Village Musem – forgotten tools
Architectural Treasure Hunt 1 Cotroceni
Architectural Treasure Hunt 2 Armenian Neighborhood
Escape Rooms Experience
Pantelimon Neighborhood Tour
Tourist bus – off the beaten path
Geocaching in Bucharest
City exploration via smartphone, powered by Questo
Culinary Workshop – “Garlic themed”
Welcome to Bucharest – Treasure Hunt
Moved Churches Tour
Mogosoaia Day Trip
House of Parliament Visit
Vacaresti Park

Așadar, multe tururi pe jos, prin oraș, cu bicicletele, tururi culinare, degustări, workshop-uri, experiențe inedite chiar și pentru un localnic. Participanții au văzut Bucureștiul dincolo de Centrul Vechi și Casa Poporului.
Experience Bucharest mi-a deschis și mai mult ochii către farmecul orașului meu natal Am aflat câte comori nedescoperite sunt aici, câte locuri cool, oameni de treabă și atmosferă specială. Deși am trecut de sute de ori prin anumite locuri din București, abia acum, datorită Experience Bucharest, i-am descoperit, cu adevărat, farmecul. De aceea scriu acest post, pentru voi, toți bucureștenii sau locuitorii altor orașe din România: credeți-mă, sunt multe lucruri de făcut în acest oraș plin de comori ascunse, trebuie doar să deschidem ochii și mintea! Aș vrea să vă rog să căutați pe Facebook, Instagram și alte rețele sociale eticheta #ExperienceBucharest, ca să vedeți câte fotografii incredibile scot în evidență frumusețea orașului.

Londonbus, numai bun pentru distracții!

Ceainăria 5

Ce le-a plăcut cel mai mult străinilor veniți pentru prima dată în București? Am primit multe răspunsuri și toate au un numitor comun. Mulți au menționat arhitectura, istoria, muzeele, bisericile, restaurantele, barurile, distracțiile, băutura bună la prețuri accesibile, fetele frumoase, parcurile, clima, ciripitul păsărilor (nu râdeți, Bucureștiul are o climă foarte bună, sunt orașe în care îți lipsește verdeața sau cântatul păsărilor, oricât ar părea de bizar). Numitorul comun este, însă, atmosfera. Un vibe unic. Care se datorează, după părerea mea, unui anumit tip de oameni: aceia care îl prețuiesc și care îl respectă. Ar trebui să fim conștienți de asta și să nu ne mai plângem de București, pentru că are atât de multe de oferit! Străinii – oameni plimbați prin toată lumea, care au văzut și au experimentat multe – au fost extrem de plăcut impresionați de oraș și, mai ales, cred în potențialul lui ca destinație turistică.

Vânătoarea de comori arhitecturale în Cartierul Armenesc

 

Am să revin cu detalii despre tururile la care am participat și despre ce opțiuni există, dar până atunci aș vrea să îi felicit pe organizatori și, în mod special, pe Tudor Maxim, pe toți colegii lui și pe voluntarii care au făcut o treabă extraordinară! Sper din toată inima ca Experience Bucharest să devină o tradiție și să aducă Bucureștiul acolo unde merită: pe harta turistică a capitalelor europene.

S-ar putea să vă placă și:

Cum a fost la Conferința de promovare a Capitalei, Experience Bucharest

 

Lasa un comentariu