Cum a fost la Fish spa, în Malaezia

Spuneam, în ultima zi petrecută în Langkawi, că am mers la Fish spa! La început te încearcă o senzație destul de creepy, când sute de peștișori îți ronțăie degetele, dar, după ce te obișnuiești, devine relaxant, iar rezultatul este remarcabil!

Am dat de mai multe ori târcoale Langkawi Anjung Spa, prin plimbările noastre în The Oriental Village. Bazinul cu peștișori poate fi văzut din exterior, și de fiecare dată ne holbam la turiștii care aveau curajul să se lase pradă vietăților marine.

Cu câteva ore înainte de plecare, după o ploaie torențială, am intrat în Langkawi Anjung Spa, pentru Foot fish therapy. După ce ne-am lăsat flip-flops-ii afară, în fața salonului, am plătit 18 ringgits pentru 15 minute de terapie pentru adulți și 9 ringgits pentru copii (un ringgit este aproximativ cât un ron).

Spa-ul era foarte curat, în surdină se auzea o muzică orientală, relaxantă. Toți clienții sunt obligați să se spele pe picioare înainte de terapie. Ne-am așezat pe marginea bazinului și în momentul în care am băgat picioarele în apă, sute de peștișori s-au repezit! Prima reacție a fost să las baltă spa-ul și să o iau la fugă, aveam impresia că suntem atacați de rechini mici și lipicioși, de care nu putem scăpa! Dar am rezistat până la capătul celor 15 minute, timp în care am simțit, pe rând, gâdilături, mici pișcături, vibrații și, în final, ne-am relaxat. Rezultatul? O piele extrem de fină, de bebeluș, cum nicio pedichiură clasică nu poate să lase.

Fish spa se practică în Asia de zeci de ani, a pornit din Turcia și s-a dezvoltat mai ales în spa-uri din Japonia, China, Coreea, Singapore, Malaezia și Thailanda. Se folosesc pești din specia Garra Rufa, care au o dietă specială: se hrănesc cu pielea moartă sau afectată de diverse boli a picioarelor. Poate părea ceva scârbos dar, o dată ce ai încercat, vrei să repeți experiența! Rezultatul – o exfoliere cât se poate de naturală și perfectă – e miraculos!

 

Comentarii

Gabriela Galescu , 23 April 2012 at 1:35 pm

Vreau si eu! Dar pestisori care se hranesc cu riduri nu sunt? Ca-mi bag fata in bazin si nici nu respir timp de 15 minute!:-)

Cristiana Constantinescu , 23 April 2012 at 1:45 pm

Ha, ha, ar fi tare! Nu m-am gândit să întreb, dar scria să nu bagi mâna în bazinul pentru Fish spa! Cred ca peștii ăia sunt cam mofturoși! 🙂

Liliana Oprişan , 25 April 2012 at 3:31 pm

Ah, ce faini sunt peştişorii. Nu ştiu cum or fi la ei acasă, însă am experimentat aici pe la noi şi sunt tare simpatici :). Te pişcă, gâdilă şi mănâncă tot ce e mort.

Cristiana Constantinescu , 25 April 2012 at 6:57 pm

Liliana, zi-ne și nouă, unde ai experimentat pe la noi? Chiar sunt curioasă, nu știam că există și în România! Daca poți, dă-ne detalii, te rog! Multumesc! 🙂

[…] Village, telecabina care îți dă impresia că zbori deasupra pădurii tropicale, despre Fish Spa, orașul Kuah sau plaja perfectă din Pantai Cenang. Dar și această vacanță a lăsat multe […]

Lasa un comentariu