FOTO: Paris – Montmartre în 35 de imagini

Paris Montmartre 6

Cartierul artiștilor, cea mai boemă zonă a Parisului, fostul sat decadent Montmartre este, astăzi, una dintre cele mai frumoase zone ale Parisului, care merită luată la pas, în orice anotimp.

Montmartre este cartierul meu preferat din tot Parisul, cu galeriile sale, bistrourile de legendă, cabarete faimoase, creperies cu clătite care îți lasă gura apă, savurate alături de un pahar cu cidru și, desigur, grațioasa bazilică Sacre-Coeur.

Sunt multe trasee care vă poartă către Montmartre, dar am preferat, de această dată, calea mai puțin străbătută de turiști, care evită funicularul sau stația de metrou Anvers. Am coborât din metrou la Pigalle, în piața colorată și aglomerată la orice oră, apoi am luat-o spre Rue des Abbesses, am fotografiat, pentru a nu știu câta oară, stația de metrou Abbesses, una dintre creațiile lui Hector Guimard, în stil Art Nouveau, după care am urmat indicatoarele și am ajuns direct în celebra Place du Tertre. Nu înainte de a urca zeci de trepte, înțelegând de ce una dintre artere se numește Rue du Calvaire! Dar tocmai aceste trepte contribuie la farmecul cartierului Montmartre, așa că nu m-am plâns!

Paris Montmartre 1

Paris Montmartre 2

Paris Montmartre 3

Paris Montmartre 4

Paris Montmartre 5

Paris Montmartre 6

Paris Montmartre 7

Paris Montmartre 8

Paris Montmartre 9

Paris Montmartre 10

Paris Montmartre 11

Paris Montmartre 12

 

Place du Tertre – mica piață pătrată, în centrul căreia se află restaurante și cafenele și care este înconjurată de vânzători de artă de toate felurile – este un loc în care merită să vă opriți câteva zeci de minute, ca să respirați aerul Parisului și să încercați să vi-i imaginați trecând pe acolo pe Toulouse-Lautrec sau Van Gogh.

 

Paris Montmartre 13

Paris Montmartre 14

Paris Montmartre 15

Paris Montmartre 16

Paris Montmartre 17

Paris Montmartre 18

Paris Montmartre 19

Paris Montmartre 20

Paris Montmartre 21

Paris Montmartre 22

Din Place du Tertre aglomerația vă va arăta drumul către bazilica Sacre-Coeur, apoi puteți să coborâți către stația de metrou Anvers – nu înainte de a mânca o clătită dulce sau sărată!

Paris Montmartre 23

Paris Montmartre 24

Paris Montmartre 25

Paris Montmartre 26

Paris Montmartre 27

Paris Montmartre 28

Paris Montmartre 29

Paris Montmartre 30

Paris Montmartre 31

Paris Montmartre 32

Paris Montmartre 33

Paris Montmartre 34

Paris Montmartre 35

 

Fotografii: arhiva personală.

S-ar putea să vă placă și:

Giverny, locul în care respiri Monet

Comentarii

Bia , 19 October 2013 at 9:08 am

Montmartre este ȘI cartierul meu preferat din tot Parisul 🙂 Mulțumesc :*

[…] câțiva kilometri de acest oraș magnific. Abia după ce am luat la pas Bulevardul Champs Elysees, cartierul Montmartre, Place de la Concorde, cheiurile și podurile Senei sau străduțele boeme de pe Île Saint Louis, […]

Lasa un comentariu