Pe 18 noiembrie ieșim la (îm)pădurit!

Pentru al treilea an consecutiv, voi lua parte la inițiativa națională pe bază de voluntariat ”Plantăm fapte bune în România”. Pe 18 noiembrie 2017 vor avea loc activități de împădurire în mai multe județe din România.

În 2015 am fost în județul Buzău, la Beceni, iar în 2016 la Peștera, prosperul sat din jud. Constanța. Pentru că mi-a plăcut experiența de a vizita (și degusta) în zona Dealu Mare, am să îmbin și toamna aceasta utilul cu plăcutul, așadar, voi alege tot jud. Buzău.

 

Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, voluntarii vor reveni pentru completări de puieți pe terenurile din Lețcani-jud. Iași, Peștera-jud. Constanța, Utvin-jud. Timiș și Armășești-jud. Ialomița. De asemenea, în aceeași zi, vor fi organizate acțiuni de împădurire pe terenuri noi din Moinești-jud. Bacău, Cozieni-jud. Buzău, Jegălia-jud. Călărași, Șotânga-jud. Dâmbovița, Grecești-jud. Dolj și Vladimir-jud. Gorj.

Terenurile pe care vor fi realizate acțiunile de plantare sunt fără vegetație forestieră și sunt predispuse sau afectate de diferite procese de degradare (eroziune pluvială, alunecări de teren, sărăturare, poluare sau eroziune eoliană).

Voluntarii interesați să participe la activitățile din 18 noiembrie, se pot înscrie pe site-ul www.plantamfaptebune.ro (din meniu se alege ”Implică-te”, apoi ”Voluntar”, urmărind instrucțiunile existente) sau direct prin formular.

”Toți cei care simt că pot oferi din timpul și din energia lor pentru a ne fi alături în acțiunile de împădurire din 18 noiembrie 2017 sunt așteptați să participe cu cea mai mare bucurie. Credem în ceea ce facem și știm că doar împreună puteam construi lumea la care visăm. Haideți să creștem împreună cu pădurile noastre”, declară Marin Toma, Coordonator PFBRo.

Voluntarii participanţi primesc în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume.

Alături de compania JYSK, ”Plantăm fapte bune în România” va realiza o acțiune de împădurire pe termen lung. Primele 8 hectare vor fi plantate în data de 18 noiembrie, la Șotânga, în județul Dâmbovița.

Sprijină, de asemenea, inițiativa Dedeman, Daikin România, Tibbett Logistics, FAN Courier și Coca Cola HBC.

Partenerii instituţionali ai inițiativei sunt Romsilva, Jandarmeria Română și Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Pentru informații suplimentare legate de implicarea în activitățile PFBRo, cei interesați sunt rugați să se adreseze prin e-mail la adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro

 

Comentarii

TerenuriAgricole , 20 October 2017 at 12:07 am

O initiativa minunata, sunt interesata sa particip cu drag:)

Lasa un comentariu