Plimbare prin Paris: cheiurile Senei, Île St. Louis, Hotel de Ville și Centrul Pompidou

Paris_Ile St. Louis 2Dacă sunteți la Paris, într-o zi nu foarte friguroasă, ați văzut, deja, Champs Elysées, Turnul Eiffel, Muzeul Luvru și tot ce vă doreați, vă propun un traseu potrivit pentru o după-amiază. Care vă poartă pe Cheiurile Senei, pe Île St. Loius, cu opriri pentru degustări de sorbet la celebrul magazin Berthillon, apoi un pahar de vin la Brasserie de L’Île-Saint-Louis, după care traseul continuă, încă vreo oră sau două, spre Centrul Pompidou.

Începeți plimbarea de la stația de metrou Pont Marie, îndreptați-vă către podul cu același nume și, înainte de a-l traversa, admirați mica insulă St. Louis de la distanță.

Pont Marie

Paris_Ile St. Louis 5

Paris_Ile St. Louis 6

 

Traversați Ponte Marie și luați-o la stânga, pe Quai d’Anjou, apoi la dreapta, pe Rue Poulletier și, când ați ajus pe Rue St. Louis en L’Île, luați-o la dreapta. Veți trece pe lângă mici galerii de artă, magazine cu haine și accesorii hand made, brutării și, la numărul 31 al străzii Rue St. Louis en L’Île așezați-vă la coadă, în stradă, la celebrul magazin Berthillon, pentru a savura o cupă de sorbet (înghețată specială) cum numai acolo veți găsi. Sunt mai multe magazine Berthillon în zonă, cu produse la fel de bune, însă cel de la numărul 31 este “originalul”.

Paris_Ile St. Louis 1

Savurați sorbet-ul și continuați-vă plimbarea pe aceeași stradă, apoi mergeți către Quai de Bourbon unde, la nr. 55, veți găsi Brasserie L’Îsle Saint-Louis. Faceți un scurt popas, pentru a vă reîmprospăta cu o cafea sau un pahar de vin și relaxați-vă admirând priveliștea care se deschide de aici către Sena.

Paris_Ile St. Louis 3

După această pauză binemeritată, îndreptați-vă către Pont Louis Philippe și traversați-l, apoi luați-o la stânga pe Quai de l’Hôtel de Ville, unde se află zeci de tarabe ale celebrilor buchiniști parizieni.

Paris_buchinisti 1

Paris_buchinisti 2

Paris_chei 1

Paris_chei 2

Luați-o agale spre Place de l’Hôtel de Ville, privind, de la distanță, Île de la Cité, cu a sa frumoasă catedrală Notre-Dame, treceți pe lângă l’Hôtel de Ville, traversați Rue de Rivoli și mergeți, pe Rue du Renard, până la Centrul Pompidou. Opriți-vă în piața colorată și veselă din fața muzeului pentru câteva minute bune.

Paris_Pompidou 1

Paris_Pompidou 2

Paris_Pompidou 3

Paris_Pompidou 4

Paris_Pompidou 5

De aici, aveți mai multe opțiuni: fie luați masa la unul dintre restaurantele din jur, fie vizitați (dacă nu ați făcut-o încă) Centrul Pompidou și/sau Atelierul lui Brâncuși, situat chiar în această piață, fie urcați în Centrul Pompidou, pentru o priveliște de neratat asupra Parisului. Eu am ales ultima variantă – și pentru că voiam să văd o expoziție pop art: Roy Lichtenstein.

Pentru a vă putea bucura de vederea panoramică asupra Parisului de la etajul 6 din Centrul Pompidou puteți cumpăra un bilet Vue de Paris, care costă 3 euro (dar nu include și biletul de intrare în muzeu).

Paris_Pompidou 6

Paris_Pompidou 7

Paris_Pompidou 8

Paris_Pompidou 9

Paris_Pompidou 10

Paris_Pompidou 11

Paris_Pompidou 12

Paris_Pompidou 13

 

Lasa un comentariu