Romantism la ROMA

Roma Piazza Navona B

Roma: întruchiparea ROMAntismului! Pentru îndrăgostiții de orice vârstă, veniți de oriunde, în căutarea oricărui fel de escapadă romantică, Cetatea Eternă are atâtea de oferit! Dacă aș putea să aleg un loc, oricare din lumea asta mare și frumoasă, pentru o vacanță romantică, mi-aș lua perechea și aș fugi, pe loc, la Roma!

Pentru că este caldă (la propriu și la figurat), primitoare, discretă, ademenitoare și atât de bună la gust, Roma este locul în care ai putea să stai și o lună, în vacanță, fără să te plictisești! Iar când vine vorba despre romantism, aici poți să te pierzi pe străduțele înguste, pietruite, din cartierul studențesc Trastevere, să lenevești la una dintre terasele din Piața Navona (locul meu preferat din tot orașul), să colinzi aleile din parcul apropiat de Villa Borghese sau să îți pui o dorință de iubire, aruncând un bănuț în Fontana di Trevi.

Roma Fontana di Trevi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Roma este încărcată de istorie: aici poți să vezi Colosseum-ul, Vaticanul, Forumul Roman, Pantheonul, Columna lui Traian sau impunătorul Castel Sant’Angelo. Poți să le vizitezi, dar în niciun caz într-o vacanță romantică!

Roma Forumul Roman_B

 

Roma cea romantică înseamnă, pentru mine, un mic dejun la o terasă din Piața Navona, unde aș împărți cu perechea mea o piadină (un sandviș tipic italian) și un cappuccino cu multă spumă (ba nu, cafeaua aș bea-o eu pe toată!).

Piazza Navona B

 

Apoi am lua-o spre piața Campo de’ Fiori, de unde mi-aș alege cel mai mic buchet de flori de câmp. Am cutreiera cartierul Trastevere, cu aleile sale înguste și piațetele cu fântâni arteziene până la prânz, când ne-am ascunde într-una dintre pizzeriile tradiționale de aici.

Roma-Campo de Fiori

 

După o pizza cu mult prosciutto crudo, stropită cu vinul casei (neapărat roșu!), am lenevi pe treptele din Piazza di Spagna (Piața Spaniei) și ne-am uita la îndrăgostiții care își fac fotografii sărutându-se, până ar veni vremea unei înghețate. Cu multă ciocolată!

Roma-Piazza di Spagna 3

 

Am cutreiera străzile și piețele Romei până spre înserat, când am lua masa într-un mic resturant de lângă Fontana di Trevi, cu fețe de masă în pătrățele alb cu roșu, unde aș alege o porție mare de spaghete cu scoici și un pahar (sau două) de prosecco. Seara, ne-am uita, în camera de hotel, la Audrey Hepburn în Roman Holiday, iar a doua zi am lua-o de la capăt, cu alte străzi, piețe, arteziene și bănci răzlețite prin parcuri. Și prânzuri cu pizza, paste și vinuri de-ale casei, pentru că – nu-i așa? – When in Rome, do what the Romans do!

Am găsit oferte interesante pentru City break la Roma prin agenția J’Info Tours, iată mai multe detalii aici.

Găsiți povestea despre Roma și aici și, dacă v-a plăcut, dați Like pe pagina de Fb a concursului! 🙂

Roma Piaza Spagna

 

Foto: arhiva personală, Bogdan Chirilă

 

Comentarii

Bia , 8 February 2013 at 6:30 pm

De acord cu tine, cu precizarea ca mie toata Italia mi se pare romantica si de descoperit alaturi de jumatatea ta. Italia este extraordinara! 🙂

[…] II – ”Romantism la ROMA”. Blogul ”Prin Vacanță”  – cină romantica de Valentine’s Day într-un restaurant […]

Loredana , 28 April 2013 at 4:59 pm

foarte frumoasa prezentarea… eu ador italia si bucataria italiana, imi place cum ai surprins acest minunat oras!
o duminica frumoasa!

[…] Romantism la ROMA […]

Lasa un comentariu