Cum a fost la concertul Coldplay, Londra, 2016

Vă spun sincer, nu aveam de gând să mai scriu cum a fost la acest concert. Nici să fac poze sau să filmez. Pentru că am vrut să savurez fiecare secundă a celui de al patrulea show Coldplay din viața mea, să simt fiecare acord până în cea mai mică celulă și, recunosc, să păstrez tot ce a fost acolo doar pentru mine, ca să fiu sigură că nu pierd nimic. Dar am simțit nevoia să păstrez în memoria telefonului cele mai frumoase momente, ca să îmi amintesc de ele toată viața. Și să le împărtășesc cu voi, aici.
A fost frumos. A fost extraordinar! A fost, cu adevărat, MAGIC, precum titlul melodiei de pe albumul Ghost Stories, care sună bine (nu spun senzațional) și care are un videoclip foarte reușit.
În acest moment Coldplay se află într-un turneu mondial, intitulat A Head Full of Dreams, care a început pe 31 martie 2016 în Argentina, a continuat în alte țări din America de Sud, în Europa și se va îndrepta spre America de Nord și Oceania. În total, 58 de reprezentații (vor fi mai multe) care promovează cel mai recent album al trupei engleze, cu același titlu precum turneul mondial: A Head Full of Dreams. Ca fan vechi Coldplay, mi-e greu să înțeleg noile hituri de pe ultimele două albume, dar nici nu-mi displac: Adventure of a Lifetime, A Sky Full of Stars sau chiar Up&Up, care are un videoclip absolut genial sunt, după părerea mea, piese mediocre. Dar nu mă deranjează cu nimic și înțeleg rațiunile lor comerciale, aleg piesele bune de pe albumele recente (Everglow, Ink, Magic și altele) și mă bucur că trupa face acest turneu, la care am avut șansa să prind bilete, cu greu.
Biletele le-am luat în noiembrie 2015, după câteva zile de încercări ratate. Am vrut să merg la Barcelona, Amsterdam sau undeva în Italia, dar nu am prins bilete. Sincer, Londra era ultima pe listă, pentru că Londra e scumpă, e mai departe, e frig, plouă și nu se mănâncă deloc bine! Dar a fost singurul loc în care am găsit bilete și am avut parte, în cele din urmă, de o vacanță extraordinară!

Revenind la concertul Coldplay de la Londra, de pe 19 iunie 2016, a fost al patrulea show al trupei în acest turneu pe Wembley, unde am ajuns pentru prima dată și am rămas cu gura căscată în fața condițiilor de aici, deși am mai văzut stadioane mari în Spania, Portugalia și la New York. Wembley este imens, totul e foarte bine organizat, nu se stă la nicio coadă la intrare, mâncare, băutură sau toalete… ba da, la toaletele fetelor!

În dimineața zilei concertului am ridicat biletele comandate online cu 7 luni înainte de la casa de bilete

Coldplay Londra iunie 2016_1

La ieșirea de la metrou se întindea un covor imens de fani Coldplay care se îndreptau către Wembley

Coldplay Londra iunie 2016_2

Coldplay Londra iunie 2016_3

Coldplay Londra iunie 2016_4

Înainte să intrăm pe stadion, trebuie să ne hidratăm!

Coldplay Londra iunie 2016_5

Coldplay Londra iunie 2016_6

Coldplay Londra iunie 2016_7

Coldplay Londra iunie 2016_8

 

A Head Full of Dreams este al șaptelea mare turneu al trupei și sunt fericită că i-am văzut și în 2009, la Barcelona, în turneul Viva la Vida, la Rock Werchter 2011, și în Mylo Xyloto la Porto, în 2012.

Barcelona, 2009

Coldplay_Barcelona 2009_2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Porto, 2012

Porto_afis Coldplay

Coldplay Porto 8

 

Concertele din A Head Full of Dreams sunt explozive, fantastice, pline de culoare și de viață! Fără ca show-ul să întreacă muzica. Efecte pirotehnice, explozii de confetti în culorile curcubeului, care îți dau senzația că plutești printre stele, lasere și multe lumini colorate, într-o celebrare a bucuriei! Totul completat de xylobands – brățările cu leduri colorate care se aprind în ritmurile muzicii, cum au apărut și în concertele trupei VUNK.

Chris Martin, Guy Berryman, Jonny Buckland și Will Champion – cei patru Coldplay – sunt într-o formă de zile mari! Emană forță, vitalitate, o bucurie nesfârșită de a fi pe scenă, în fața fanilor, pe care îi respectă și cărora le mulțumesc necontenit pentru că vin la concertele lor.

Coldplay Londra iunie 2016_10

Show-ul a durat două ore și început cu o înregistrare a piesei O mio babbino caro, cântată de Maria Callas, după care au intrat pe scenă, în uralele publicului, Chris și trupa și au cântat A Head Full of Dreams, molipsindu-ne de energia și bucuria lor de a fi acolo! Apoi… Yellow! Una dintre melodiile mele preferate, într-o atmosferă incredibilă, cu brățările colorate în galben, care străluceau în lumina apusului la mâinile a peste 70.000 de fani. A fost unul dintre cele mai frumoase momente ale serii.

Yellow

Coldplay Londra iunie 2016_12

Coldplay Londra iunie 2016_13

Coldplay Londra iunie 2016_14

 

La fel de frumos a fost și atunci când au cântat Every Teardrop is a Waterfall, The Scientist sau Clocks, culminând cu Viva la Vida, într-o stare de extaz! Cât despre Fix You, una dintre piesele mele favorite, aici nici nu au mai avut nevoie să cânte ei, pentru că ne-am ocupat noi, publicul, de asta!
În afară de scena principală, imensă, de pe Wembley, mai erau amenajate alte două scene, mai mici, în mijlocul mulțimii, pe care au cântat câteva piese, spre norocul celor care au prins loc aproape de acestea.

Coldplay Londra iunie 2016_15

Coldplay Londra iunie 2016_16

Coldplay Londra iunie 2016_17

Coldplay Londra iunie 2016_18

Coldplay Londra iunie 2016_19

Coldplay Londra iunie 2016_20

Coldplay Londra iunie 2016_21

Coldplay Londra iunie 2016_22

Coldplay Londra iunie 2016_23

Coldplay Londra iunie 2016_24

În acest concert a fost adăugat și un cover al piesei lui David Bowie, Heroes.
Cum spuneam, nu am multe fotografii  și am un singur videoclip, pentru că am vrut să las telefonul în buzunar și să aplaud, să dansez și să mă bucur fără grija pozelor… Dar tot am făcut câteva, e drept, nu de cea mai bună calitate.

 

 

Iată playlistul concertului Coldplay de la Londra, Wembley, 19 iunie 2016:

Maria Callas – O mio babbino caro

A Head Full of Dreams
Yellow
Every Teardrop Is a Waterfall
The Scientist
Birds
Paradise
Always in My Head
Princess of China
Everglow
Clocks
Midnight
Charlie Brown
Hymn for the Weekend
Fix You
Heroes (David Bowie cover)
Viva la Vida
Adventure of a Lifetime
Trouble
See You Soon
Amazing Day
A Sky Full of Stars
Up&Up

Foto și video: arhiva personală

S-ar putea să vă placă și:

Cum a fost la concertul Coldplay de la Porto, 18 mai 2012

Cum a fost la concertul U2 de la New York

 

Lasa un comentariu