FOTO: City break la Viena

Viena_Belvedere 4

Revin de fiecare dată cu plăcere la Viena și cred că este o idee foarte bună pentru un city break sau vacanță, pentru că aici găsești mereu o nouă expoziție, un concert, un târg de sezon, mâncare delicioasă, bere bună și muuulte magazine cu dulciuri!

Viena este unul din locurile în care m-aș muta oricând. De fapt, a fost o vreme în care am cochetat cu ideea de trăi în capitala Austriei, dar prețurile traiului aici și birocrația m-au descurajat. A fost o perioadă în care o vizitam des, chiar am pierdut șirul vizitelor la Viena. Dar, cum spuneam, mereu revin cu aceeași plăcere și de fiecare dată o găsesc și mai frumoasă, mai curată și mai pregătită să primească turiști amatori de plimbări.
Am revenit, în octombrie 2015, după ce nu o mai văzusem de trei ani și, în ciuda unei vremi tomnatice, am avut parte de patru zile intense și foarte plăcute. Am redescoperit Viena imperială, impunătoare, elegantă, dar mult mai curată, fără cerșetori, cu o viață culturală intensă, dar și prețuri mai mari. Viena se prezintă ca o capitală europeană în toată puterea cuvântului și e bucuroasă să-i mulțumească și pe cei mai exigenți călători.

Castelul Schonbrunn: poate că este un clișeu, dar cred că merită văzut și revăzut, măcar pentru o plimbare (sau o alergare de dimineață!) prin grădinile sale minunate

Viena_Schonbrunn 1

Viena_Schonbrunn 3

Viena_Schonbrunn 4

Viena_Schonbrunn 5

Viena_Schonbrunn 6

Viena_Schonbrunn 7

Sâmbăta, vienezii și turiștii iau metroul si coboară la stația Kettenbrückengasse, pentru a merge la… târg! Naschmarkt este o piață veche, din secolul al XVI-lea, în care puteți găsi orice: de la cărți, viniluri, porțelanuri, tablouri sau lustre vechi, până la flori, legume, fructe, mirodenii, pâine și produse de patiserie tradiționale și mâncăruri cu specific austriac, arăbesc sau balcanic.

Naschmarkt, piața de vechituri celebră în Viena

Viena_Naschmarkt 1

Viena_Naschmarkt 2

Viena_Naschmarkt 3

Viena_Naschmarkt 4

Viena_Naschmarkt 5

Viena_Naschmarkt 6

Viena_Naschmarkt 7

Viena_Naschmarkt 8

Viena_Naschmarkt 9

Viena_Naschmarkt 10

Viena_Naschmarkt 11

Viena_Naschmarkt 12

 

Castelul Belvedere, cu grădinile sale minunate și cu capodoperele semnate de Klimt, Monet, Schiele, Van Gogh și mulți alți artiști faimoși

Viena_Belvedere 1

Viena_Belvedere 2

Sărutul lui Klimt de la Belvedere are acum un… selfie point!

Viena_Belvedere 3

Viena_Belvedere 5

 

Michaelerplatz, o frumoasă piață de lângă Hofburg, este unul dintre locurile mele preferate din Viena, pentru că pe aici trec și turiști, și localnici, și oameni de afaceri grăbiți sau bătrâni vienezi care își plimbă pudelii în lesă. Îmi place să mă retrag într-un colț, cu o pungă cu bomboane de ciocolată pline cu rom, și să privesc, pur și simplu, trecătorii, dar și să îmi imaginez că pe aici trecea, grăbită, și prințesa Sisi, în drum spre vechea cofetărie Demel, de unde își cumpăra violete îmbrăcate în zahăr.

Michaelerplatz

Viena Michaelerplatz 1

Viena Michaelerplatz 2

Viena Michaelerplatz 3

Viena Michaelerplatz 4

Nu se poate să ajungeți la Viena și să nu intrați la cofetăria Demel!

Viena Demel 2

Viena Demel 1

Școala Spaniolă de Călărie (Spanische Hofreitschule) oferă, pe lângă posibilitatea de a asista la exercițiile de dimineață ale cailor Lipițani, și un tur ghidat al grajdurilor
Viena Spanish Riding School 2

Viena Spanish Riding School 1

Viena_Tramvai 1

Opera din Viena

Viena Opera 4

Viena Opera 3

Viena Opera 2

În fața Primăriei vieneze se întâmplă mai mereu câte ceva. Aici are loc târgul tradițional de Crăciun. În luna octombrie am găsit un târg de toamnă, cu vin fiert, bere rece și produse tradiționale austriece. Și am mai găsit ceva, o hartă mare a Vienei, din pânză, întinsă pe jos, pe care trecătorii și-au marcat numele, și-au însemnat casa, grădinița sau locul în care lucrează, țara de unde vin și alte mesaje. Harta a fost, apoi, ridicată în fața primăriei.

Primăria din Viena (Rathaus)

Viena_Rathaus 1

Viena_Rathaus 8

Viena_Rathaus 9

Viena_Rathaus 10

Viena_Rathaus 11

Viena_Rathaus 2

Viena_Rathaus 3

Viena_Rathaus 4

Viena_Rathaus 5

Viena_Rathaus 6

Viena_Rathaus 7

Foto: Arhiva personală.

S-ar putea să vă placă și:

5 lucruri de făcut în vacanță cu copiii la Viena

Vacanță la Viena: artă ciocolată și shopping

 

Lasa un comentariu