Malaezia: ziua 9. Pantai Cenang, Langkawi

LGK_mierc18apr12_PantaiCenang1

O zi la plajă. Atât am făcut astăzi, pentru că aveam nevoie de o zi de relaxare totală. Și ca să nu rămânem în Burau Bay, unde suntem, deja, de mai bine de o săptămână, am ales Pantai Cenang.

Dacă, ieri, mă simțeam ca în Vălul pictat, azi am crezut că sunt în The Beach! Pantai Cenang este una dintre zonele cele mai populare din Langkawi, un fel de 2 Mai populat de tineri europeni care călătoresc cu rucsacul în spinare și banii de cazare, mâncare și băutură numărați. Spre deosebire de Burau Bay (golful în care stăm), Pantai Cenang e dedicat sporturilor nautice, are locuri de cazare și restaurante ieftine și baruri deschise până târziu. Am mâncat la o terasă de pe plajă, la umbra cocotierilor și a ramurilor de hibiscus, unde un pahar mare cu suc proaspăt stors de pepene verde costa 3 ringgits (un ringgit este aproximativ cât un ron), o porție (generoasă) de noodles cu carne de pui – 7 ringgits și o farfurie cu sepie la grătar și cartofi prăjiți era 15 ringgits.

Pe plaja (publică, largă, cu nisip alb și fin) din Pantai Cenang poți încerca orice sport nautic îți dorești: parasailing, jet-ski, water-ski, banana boat sau caiac. Pe lângă sporturi nautice, sunt multe spa-uri, magazine de suveniruri, articole de plajă și duty-free, unde turiștii străini se înghesuie să cumpere băuturi alcoolice, tutun și parfumuri.

Am plecat, spre seară, cu părere de rău din Pantai Cenang, după câteva ore petrecute pe plajă, admirând turiștii străini care se bucurau de sporturile pe apă, dar și avioanele care decolau sau aterizau pe aeroportul internațional din Langkawi, aflat la câțiva kilomteri distanță.

Lasa un comentariu