Shipwreck View din Zakynthos: un peisaj amețitor

Zakynthos Shipwreck View 4

Cu o zi înainte de a păși pe una dintre cele mai frumoase plaje din lume – Shipwreck (sau Navagio, în limba greacă), din insula Zakynthos, Grecia – am vrut să văd, mai întâi, cum arată de sus. Am rămas cu o imagine pe care nu o voi uita niciodată.

Mereu am crezut că fotografiile panoramice ale golfului Shipwreck din Zakynthos sunt prelucrate, sau că îți trebuie un super obiectiv fotografic, pentru a reda imaginea promovată de ghidurile turistice arhicunoscute. Ei bine, natura a lucrat aici mai bine decât orice fotograf, iar tehnologiile ultraperfomante de prelucrare nu au ce să mai îmbunătățească. E adevărat, a fost pentru prima dată când am regretat că nu am un aparat foto profesional, pentru o rezoluție mult mai bună, dar nu e timpul pierdut! Mi-am promis că mă voi întoarce în Zakynthos.

Ca să revenim la excursia până la locul din care se vede golful Shipwreck de deasupra, nu a fost lipsită de peripeții: ne-am rătăcit! Până și GPS-ul s-a pierdut printre drumurile foarte prost semnalizate din această parte a insulei Zakynthos, încât eram cât pe ce să abandonăm încercarea. Dar am revenit rapid pe drumul cel bun, printre păduri de măslini, turme de capre și sate cam pustii, dar pline de farmec local.

Nu vă descurajați, peisajul merită orice eforturi, iar distanța este mică din orice partea a insulei veniți. Trebuie să vedeți acest loc minunat! Am mers de la Tsilivi spre Katastari, apoi Anafonitria și, în continuare, în direcția Volimes. Înainte de a urca dealul către Volimes, se face un drum îngust la stânga, iar pe un panou cam șters scrie Shipwreck View. Dacă urmați drumul cam 1 km, ajungeți la Panorama Shipwreck. Există parcare gratuită pentru autoturisme, apoi mergeți 3 minute pe jos și ajungeți la micul balcon din fier, suspendat de o stâncă deasupra golfului și plajei Shipwreck (sau Navagio). Nu zăboviți prea mult dacă aveți rău de înălțime…

Zakynthos Shipwreck View 13

 

Peisajul este greu de descris în cuvinte, mai ales datorită înălțimilor amețitoare și culorilor apei Mării Ionice, dar și stâncilor calcaroase abrupte. Balconul din fier se află la aproximativ 300 de metri deasupra mării, accesul este gratuit, însă este un loc destul de căutat de turiștii care se înghesuie să facă fotografii din balconul strâmt.

Zakynthos Shipwreck View 1

Zakynthos Shipwreck View 2

Zakynthos Shipwreck View 3

Zakynthos Shipwreck View 4

Zakynthos Shipwreck View 5

Zakynthos Shipwreck View 7

Zakynthos Shipwreck View 8

Zakynthos Shipwreck View 9

Zakynthos Shipwreck View 10

Zakynthos Shipwreck View 11

Zakynthos Shipwreck View 12

 

Se fac și excursii organizate la Shipwreck View, dar locul nu este la o distanță mai mare de câteva zeci de kilometri de principalele plaje din Zakynthos.

Atât despre Shipwreck View, urmează să vă povestesc și cum se vede golful dinspre mare – singurul mod în care se poate ajunge pe plaja pe care tronează epava vasului Panagiotis – și care e treaba cu nava eșuată în acest colț minunat de lume.

<
Citiți și:

Cum am ajuns în Zakynthos

Keri Caves, Insula Marathonissi și țestoasele din Zakynthos

 

 

Comentarii

[…] (sau Navagio, în limba greacă), din Zakynthos, Grecia, pe care am văzut-o nu numai de sus, din balconul special amenajat, ci am pășit pe ea sosind pe […]

[…] rest, meniul nostru din Zakynthos nu a fost foarte divers și, dacă nu vă place peștele, veți fi dezamăgiți de cele ce […]

Lasa un comentariu