Turismul de aventură ia avânt și în România

După principiul omului care își face iarna car și vara sanie, am început să îmi pregătesc echipamentul de… rafting! Îmi doresc de mult timp să încerc raftingul și știu că în România sunt locuri căutate și de turiștii străini pentru acest tip de aventură, în special pe râurile Jiu și Arieș, dar și prin alte părți.

La 38 de ani m-am apucat de pilates și de atunci nu am renunțat, la 39 am învățat să înot, iar la 40 am făcut stand-up paddling – adică am vâslit, din picioare, pe o placă asemănătoare celei de surf. Sper ca la primăvară, la 41, să îmi împlinesc și o altă mare dorință – aceea de a face rafting în România. Pentru asta, însă, e nevoie de ceva antrenament, de o oarecare condiție fizică și de câteva cunoștințe pentru siguranță. Și, cel mai important, de operatori de încredere și ghizi certificați, pentru că în turismul de aventură siguranța rămâne pe primul loc.
Potențialul turistic al României în turismul de aventură este uriaș. Avem de toate: râuri fantastice, defilee, cascade, peisaje care îți taie răsuflarea. Din acest motiv, România este din ce în ce mai căutată de străinii dornici de rafting, speologie, canoying și drumeții montane.

Defileul Jiului

M&Co Outdoor_defileul-jiului

Am găsit, la M&Co Outdoor, excursii, ture de aventură și de explorare în zone diferite ale țării și în străinătate și abia aștept primăvara, pentru o tură de rafting pe Jiu. Iată ce ne propun cei de la M&Co Outdoor: rafting (coborârea cu bărci a unor ape repezi), canyoning (coborârea cu tehnici speciale de alpinism a canioanelor, săritorilor şi cascadelor), alpinism (urcarea pe stânci şi munți cu tehnicile speciale), caiac şi canoe (ture cu caiace sau canoe pe ape liniștite: râuri, mare sau Delta Dunării) sau speologie (explorarea peșterilor).

Dacă nu v-ați făcut, încă, planuri pentru mini-vacanța de 1 Decembrie, pe data de 28 noiembrie se organizează o excursie la Peștera Bătrânului, situată în localitatea Zece Hotare din jud. Bihor (la 122 de km de Cluj Napoca, spre Oradea). Peștera este una de dificultate medie. Găsiți mai multe detalii aici.

M&Co Outdoor_canoying

Foto: M&Co Outdoor.

Comentarii

Iovan , 1 December 2015 at 1:48 pm

Nu se va mai putea face rafting pe Jiu daca lasam discipolii lui Ceausescu sa-l sece:
http://facem.de-clic.ro/salveaza-defileul-jiului

Lasa un comentariu