5 idei pentru vacanța de primăvară

Nori pufoși, lalele de toate culorile, soare mai cald și ziua mai lungă: e clar, a venit primăvara! Și, odată cu ea, dorul de ducă… V-ați făcut planuri pentru vacanța de primăvară? Fie că este vorba despre Paști sau 1 Mai – sau amândouă la un loc! – merităm cu toții o pauză, nu-i așa?

În 2017, atât creștinii ortodocși, cât și cei catolici sărbătoresc Învierea pe 16 aprilie. Vacanța școlară este între 19-30 aprilie, luni este 1 Mai, așa că elevii revin la școală pe 2 mai, după două săptămâni de vacanță. Da, și eu aș vrea să fiu elevă…
Deci, unde mergem? Dacă nu v-ați făcut încă planuri, iată câteva idei pentru vacanța de primăvară.

1. Olanda înflorită. Nu am să mă satur niciodată să vă recomand Olanda primăvara, când câmpuri nesfârșite de narcise, zambile, lalele și multe alte flori de sezon redau o adevărată explozie de culori și parfum. Cu trenul, mașina sau bicicleta, orașele și satele din jurul Amsterdamului – Leiden, Lisse, Haarlem și multe altele – merită savurate mai ales din martie până în mai.

 

2. Roma. Poate că Roma de Paști nu e cea mai bună alegere, fiindcă, în mod sigur, mii de alți turiști vor avea aceeași idee. Dar după Paști, la final de aprilie, când vremea e (teoretic) bună, orașul italian este primitor, senin, vesel și vă așteaptă să îi descoperiți comorile. Dacă vă mai spun și că 21 aprilie este data la care a fost fondată Roma, în anul 753 î.Ch., ceea ce înseamnă că în preajma acestei date orașul este în sărbătoare, chiar că aveți toate motivele să îl vizitați.

 

3. Brașov – Timișu de Sus. Aproape de Brașov, dar într-o oază de liniște, aer curat, peisaje frumoase și drumuri de munte, se află Domeniul Dâmbu Morii, un complex din care fac parte un hotel, restaurant, o piscină exterioară încălzită, un loc de joacă și servicii bune la prețuri decente. Partea cea mai frumoasă este faptul că în apropiere se află Canionul 7 scări – principala atracție pentru amatorii de drumeții ușoare din zona Predeal-Brașov. Peisaje spectaculoase, cascade, trasee montane – vă așteaptă să le descoperiți lângă Domeniul Dâmbu Morii, cu pachete speciale pentru vacanța de Paști sau de 1 Mai.

 

4. Porto, Portugalia. Dincolo de celebrul vin – pentru care se fac tururi speciale, se organizează degustări și excursii pe valea râului Douro -, Porto, al doilea oraș ca mărime din Portugalia, merită luat la pas în zilele calde de primăvară. Are un farmec aparte, cu casele sale tradiționale, îmbrăcate în faianță albastră și cu țigle din teracotă, prețurile sunt rezonabile, mâncarea foarte bună și chiar ai ce să vezi în câteva zile petrecute aici, de la muzee, catedrale, piețe sau plimbări cu telegondola sau tramvaiul, până la restaurante cu specific local, crame și baruri pentru toate gusturile.

 

5. Tel Aviv, Israel. Încă nu am ajuns în Israel, nici eu nu știu de ce, dar cred că momentul se apropie. Orașul Tel Aviv este în plină expansiune turistică și am auzit numai lucruri frumoase despre el. O plajă nesfârșită, hoteluri elegante, restaurante rafinate cu mâncăruri și vinuri bune, artă modernă și un aer cosmopolit – toate acestea mă fac să îmi doresc mult să vizitez orașul Tel Aviv, de unde să pornesc în călătorii minunate spre Ierusalim, Marea Moartă, Haifa, Nazareth și către multe alte zări.

 

Lasa un comentariu