A treia vacanță de iarnă la plajă: Revelionul în Maldive

Continuăm buna tradiție a vacanței de iarnă petrecută pe plajă și, după ce am întâmpinat 2014 și 2015 în Sri Lanka, a venit vremea Maldivelor: nu știu cum va fi 2016, dar începutul va fi sub raze de soare, pe malul Oceanului Indian, pe o mică insulă.

ATÓL, atoli, s. m. Insulă în formă de inel, formată în mările calde din schelete de corali. – Din fr. atoll. Este definiția din DEX și locul în care vom sta, izolați, timp de o săptămână. Șapte zile fără străzi, mașini, pantofi, cafenele, muzee, trenuri sau taxiuri pe patru roți. Recunosc, am un sentiment de vinovăție la gândul că puteam folosi banii pentru a vedea măcar un concert, o expoziție, o casă celebră sau un tablou, dar mă consolez cu frumusețea tablourilor naturii din Oceanul Indian, cu mult sport și cu noi experiențe culinare. Dacă termenul atol cuprinde insula, marea caldă și coralii, nu îmi mai trebuie nimic altceva.

Când am aflat, în decembrie 2013, ce înseamnă să petreci finalul de an făcând baie în mare, la 27 de grade, cât de bine e să nu ieși o săptămână din flip-flops pe timp de iarnă și ce bine suporți frigul după ce ai acumulat atâta căldură în corp, în cap și în suflet, mi-am promis că o să fac toate eforturile pentru a ajunge la fiecare sfârșit de an pe o plajă, la căldură. Nu știu, poate că la un moment dat o să mă plictisesc de aceleași apusuri de soare, de sunetul valurilor noapte de noapte, de arșița umedă de la 8 dimineața, de nopți calde în ianuarie și zile de Crăciun petrecute în țări musulmane sau budiste. Dar, până atunci, mă bucur de ele și de șansa de a cunoaște lumea asta frumoasă și întinsă, până la cel mai mic atol.

Vacanță frumoasă și Crăciun fericit tuturor!

Sri Lanka_Moon Shadow 1

 

Lasa un comentariu