Vacanță în Sri Lanka: plajă și snorkeling la Hikkaduwa

Sri Lanka_Hikkaduwa 8

În a doua vizită în Sri Lanka, din decembrie 2014, am ales stațiunea Hikkaduwa, din sudul insulei, un loc destul de turistic, agitat, cu o plajă mare și frumoasă, plină de surferi și baruri deschise până în zorii zilei.

Dacă aș mai merge încă o dată, aș sta la Unawatuna. Iar dacă m-aș duce a patra oară în Sri Lanka, aș alege un sat de pe coasta de est a insulei, paradisul amatorilor de sporturi de apă și al plajelor neexploatate. Dar până atunci, să revenim la Hikkaduwa, una dintre stațiunile cele mai frecventate de turiști, motiv pentru care a și fost mult prea exploatată și în care s-a construit, pe plajă, fără nicio regulă.
De ce am ales Hikkaduwa? Pentru că, după sejurul liniștit din Bentota, de la finele lui 2013, am vrut să vedem un loc mai animat, cu baruri pe plaja lungă și lată, cu magazine de suveniruri, restaurante și cafenele la tot pasul și ceva mai multă gălăgie. Pentru că ne place agitația!

Sri Lanka_Hikkaduwa 3

La Hikkaduwa, în vacanța de Anul Nou, era foarte multă agitație. Hikkaduwa este un oraș situat în sudul insulei Sri Lanka, la 98 de km de capitala Colombo și 17 km de orașul Galle. Este o destinație preferată de iubitorii surf-ului și de amatorii de distracții nocturne, pentru că pe plaja întinsă se înșiră, unul după altul, restaurante și beach bar-uri pentru toate gusturile. Dacă vă place liniștea nu alegeți acest loc, plin de tineri europeni, australieni sau americani în căutare de distracție până în zorii zilei.

Am stat la hotelul Coral Sands, aflat într-o zonă mai liniștită a orașului, dar posibilitățile de cazare sunt foarte numeroase și pentru toate buzunarele, fie prin agențiile de turism, prin site-urile de cazare sau direct, la fața locului.

Sri Lanka_Hikkaduwa 12

 

Pe plaja din Hikkaduwa am întâmpinat și anul 2015, printre Pina Coladas și Mojitos!

Sri Lanka_Hikkaduwa 13

Sri Lanka_Hikkaduwa 20

Sri Lanka_Hikkaduwa 6

Sri Lanka_Hikkaduwa 1

Sri Lanka_Hikkaduwa 2

Sri Lanka_Hikkaduwa 14

Sri Lanka_Hikkaduwa 19

Ce poți face la Hikkaduwa?

Plajă, plajă și iar plajă. Nisipul e fin, plaja nesfârșită, apa Oceanului Indian are, în acest loc, valuri bune pentru surf și alte sporturi de apă și este caldă. Nu este neapărat un loc în care se poate înota prea bine, tocmai din cauza valurilor și a curenților puternici și a lipsei golfurilor. Dacă apa e calmă, se poate face și snorkeling, chiar aveți ce vedea.

Sri Lanka_Hikkaduwa 4

Sri Lanka_Hikkaduwa 5

Sri Lanka_Hikkaduwa 9

Sri Lanka_Hikkaduwa 10

Sri Lanka_Hikkaduwa 11

Sri Lanka_Hikkaduwa 15

Sri Lanka_Hikkaduwa 16

Sri Lanka_Hikkaduwa 17

Sri Lanka_Hikkaduwa 18

Dacă vă plictisiți de plajă, puteți să vizitați cu tuk-tuk-ul orașul Galle, aflat la 17 km sau o altă stațiune din apropiere, Unawatuna, care arată ca un sat plin de turiști tineri și a cărei plajă este mai frumoasă, mai exotică, fiind amplasată într-un golf liniștit. Despre excursia la Galle am povestit, pe larg, aici.

Sri Lanka_Hikkaduwa 23

Tot din Hikkaduwa am făcut câteva excursii în jur, la mică distanță. Am vizitat o exploatare minieră de pietre semiprețioase, Sri Lanka fiind una dintre țările din care se extrage Piatra Lunii (Moon Stone), o piatră semiprețioasă foarte frumoasă.
Pentru că Hikkaduwa a fost una dintre zonele grav afectate de tsunami, am vizitat și Muzeul Victimelor Tsunami-ului din 2004, despre care am scris aici.
În aceeași excursie am văzut și monumentul victimelor tsunami-ului, o crescătorie de țestoase, un templu budist din zonă și am văzut, de la distanță, un loc cu totul special, un templu budist aflat pe o mică insulă – Seenigama Muhudu Viharaya, care, în mod miraculos, a rămas neatins în timpul catastrofei din decembrie 2004.

Sri Lanka_Hikkaduwa 22

Sri Lanka_Hikkaduwa 24

 

Fiecare dintre aceste locuri este o ocazie de a afla detalii interesante din istoria și cultura zonei și a insulei Sri Lanka. Dar despre toate acestea voi scrie separat, pentru că merită toată atenția.

Foto: arhiva personală

 

S-ar putea să vă placă și:

Sri Lanka 2015: o zi în orașul Galle

Sri Lanka 2015: ce am mâncat (și am băut) bun

Sri Lanka: 10 ani după tsunami-ul din 2004

FOTO: Sri Lanka reloaded

Sri Lanka (7): snorkeling în Bentota

Sri Lanka (6): la plimbare cu tuk-tuk

Sri Lanka (5): ce am mâncat (și am băut) bun  

Sri Lanka (4): Safari în Parcul Național Uda Walawe

Sri Lanka (3): croaziera la Mirissa, în căutarea balenelor și snorkeling la Hikkaduwa

Sri Lanka (2): Bentota in 26 de instantanee exotice  

Sri Lanka (1): Primele impresii si fotografii

Plecăm în vacanță în Sri Lanka! Unde vine asta?

 

 

Lasa un comentariu