Cât a costat city-break-ul la Munchen

Unde am stat? Cu ce am zburat? Cât a costat? Cât costă transportul local? Aici veți găsi răspunsuri la toate aceste întrebări și informații utile pentru un city break la Munchen, Germania.

Am ales, pentru city-break-ul la Munchen, un pachet al agenției TUI TravelCenter, cu care am mai colaborat și cu alte ocazii și de care am fost foarte mulțumiți de fiecare dată. În general, pentru city-break-uri de trei-patru sau cinci zile e mai convenabil un pachet achiziționat prin agenții. Am zburat cu compania Lufthansa și un bilet de avion dus-întors, inclusiv taxe, a costat 214 euro (pentru perioada 10-13 noiembrie, cumpărat cu o lună înainte). Am ales Hotelul Senator, unde am plătit, pentru trei nopți de cazare în cameră dublă, cu mic dejun inclus, 223 de euro. Hotelul este liniștit, destul de modest, dar foarte confortabil și situat central, la cinci minute de o stație de tramvai care face legătura cu principalele locuri de atracție ale orașului (sunt trei stații până la Gara Centrală a orașului – Hauptbanhof). Amplasat la cinci minute de mers pe jos de locul în care se desfășoară, toamna, celebrul Oktoberfest, cred că este o variantă convenabilă, ca preț, de cazare pe perioada festivalului.

Sistemul de transport local este… nemțesc! Adică impecabil, după părerea unui bucureștean. Ai la dispoziție tramvaie, autobuze, metrou (U-Bahn) și trenuri suburbane (S-Bahn, tot un fel de metrou care face legătura cu suburbiile orașului Munchen). Orarele sunt afișate în stații, vin la ora la care trebuie, totul este foarte bine organizat, foarte civilizat și foarte simplu, iar în fiecare tramvai sau stație de metrou există automate pentru bilete. Atenție, în mijloacele de transport circulă controlori!

Prețul unui bilet (o călătorie) valabil pentru tramvai, metrou (U sau S) sau autobuz este de 2,50 euro (pentru o zonă, trebuie să verificați pe harta locală zonele). Un abonament pentru o zi (Tageskarte) costă 5,60 euro/persoană, iar unul pentru trei zile (3-Tageskarte) costă 13,80 euro/persoană. Dar am vă dau un pont: există un tip de abonament denumit Partner, foarte convenabil, cu care pot călători cinci persoane odată! Pentru o zi costă 10,20 euro, iar pentru trei zile costă 23,70 (da, trei zile, pentru cinci persoane, orice mijloc de transport!).

Munchen nu este un oraș foarte animat, este bun pentru shopping, merită vizitate castelele bavareze din împrejurimi, iar berea și mâncarea sunt delicioase.

Despre bere și preparate culinare tradiționale bavareze puteți citi aici, despre Palatul Nymphenburg și Marienplatz aici și despre Deutsched Museum și Villa Stuck aici.

 

 

Lasa un comentariu