De ce nu pot să spun #f2016

Mai întâi m-am amuzat, apoi, cu o satisfacție presărată cu egoism m-am gândit: ahaaa, deci nu mi s-a părut, 2016 chiar trebuie să se care odată și să ne lase în pace! În cele din urmă, mi-am zis că mai era loc de multe ca să pot declara #f2016.

I-aș spune, mai degrabă, anul marilor schimbări, pentru că pentru mine așa a fost 2016. A adus răsturnări care îmi schimbă, fără să exagerez, cursul vieții. Cu bune și cu rele, mici și mari, așteptate sau nu, schimbările din acest an vor lăsa urme pentru mai departe. Și am o vagă impresie – de fapt, certitudinea – că e doar vârful aisbergului, pentru că adevăratele consecințe se vor vedea abia în 2017.
Cât despre călătorii, a fost… bizar, pentru că, fără să îmi propun, am revenit în locuri pe care le-am văzut deja, lucru care nu îmi stă în obicei. Londra, Coldplay, Toscana, Gura Portiței, Zakynthos sau Roma sunt doar câteva dintre locurile pe care le-am revăzut în acest an – și ce frumos a fost!

Am descoperit și alte zări, iar Pompeii mi-a adus cea mai plăcută surpriză! Am văzut, cu mare bucurie, Coasta Amalfitană, Napoli, Sorrento sau Capri, convingându-mă că Italia rămâne una dintre cele mai frumoase țări din lume.
În 2016 am învățat lucruri și am cunoscut oameni noi, am avut parte de experiențe minunate, în materie de călătorii și am deschis noi orizonturi, făcându-mi promisiuni pemtru ce va urma. Am avut momente când locurile vizitate sau experiențele au fost atât de frumoase, încât nici măcar nu mi-am dorit să le imortalizez digital, ca să le trăiesc din plin și să le păstrez, cumva, doar pentru mine. Pentru prima dată, m-am relaxat atât de mult, încât am uitat în cameră aparatul foto, acumulatorul sau telefonul. Și nu mi-a părut rău.
Iari finalul de an mă gâsește în Thailanda, o țară pe care o văd pentru prima dată, pe care am tot amânat-o din motive legate de distanță și care nu mă dezamăgește. Da, mai plouă, am pierdut diverse chestii pe drumul (prea) lung, nu o să apuc să fac tot ce mi-am propus, dar… sunt, pentru a patra oară la rând, pe plajă, de Anul Nou și e cel mai bun loc în care pot să îmi încarc bateriile pentru un an care se anunță plin și imprevizibil. Iar asta mă umple de bucurie și sunt recunoscătoare Universului pentru că mi-am împlinit încă un vis.
Așadar, nu vreau decât să vă mai urez tuturor un an bun. La finalul căruia să găsim, cu toții, un hashtag pozitiv, sau care să nu aibă nevoie de niciun hashtag, pur și simplu.
La mulți ani pentru 2017, vacanțe minunate tuturor!

Lasa un comentariu