Expo la Milano: Cămașa albă interpretată de Gianfranco Ferré

Milano_expo Ferre 3

Începutul primăverii a găzduit, la Milano, o frumoasă expoziție vestimentară: La camicia bianca secondo me. Gianfranco Ferré, dedicată cămășii albe, la Palazzo Reale.

Cămașa albă. O piesă vestimentară pe cât de simplă, pe atât de versatilă, reinterpretată de marii designeri în fel și chip. Palatul Regal din Milano (Palazzo Reale) a adăpostit, între 10 martie și 1 aprilie 2015, o frumoasă expoziție dedicată cămășii albe, intitulată: Cămașa albă în viziunea mea. Gianfranco Ferré.

27 de cămăși albe create de Gianfranco Ferré etalate în cel mai expresiv mod. Acesta este unul dintre aspectele care mă atrag cel mai mult la expozițiile vestimentare moderne: tehnica evidențierii exponatelor a avansat atât de mult încât, uneori, ai impresia că ai făcut un salt în viitor. Filmări live, fotografii din unghiuri bizare, lumini neașteptate, proiecții originale și tot felul de tehnici surprinzătoare, care mă depășesc, își dau concursul pentru a pune în fața vizitatorilor toate detaliile țesăturilor și ale creațiilor. Montaje inedite ne dau detalii interesante despre aceste cămăși delicate, dar atât de prezente, create de Gianfranco Ferré.

Revenind la expoziția de la Milano, cămășile albe demonstrează încă o dată – dacă mai era nevoie – talentul, imaginația și rafinamentul designerului Gianfranco Ferré.

 

Milano_expo Ferre 1

Milano_expo Ferre 2

Milano_expo Ferre 3

Milano_expo Ferre 4

Milano_expo Ferre 5

 

Foto și info: A.P. (Mulțumiri)

S-ar putea să vă placă și:

Estul și vestul își dau mâna la New York, în expoziția anuală de modă

Expoziția de modă de la MET, dedicată lui Charles James

Lasa un comentariu