Estul și vestul își dau mâna la New York, în expoziția anuală de modă

NYC_MET_Charles James 1

Între mai și august 2015, Muzeul Metropolitan de Artă – The MET – din New York va găzdui expoziția anuală China: Through The Looking Glass, care ne arată în ce chip a influențat arta chineză moda, de-a lungul timpului.

Ce-o să fie, ce-o să fie? În fiecare primăvară aștept cu nerăbdare tema expoziției de fashion de la Muzeul Metropolitan de Artă – The MET – din New York. În 2015, titlul acesteia este China: Through The Looking Glass și este realizată în colaborare cu Departamentul de Artă Asiatică al muzeului, care aniversează, anul acesta, 100 de ani. Astfel că vizitatorii vor avea ocazia să admire, alături de piese foarte valoroase ale modei, costume, picturi, porțelanuri și alte obiecte de artă și să vizioneze filme care dovedesc influența artei chineze în istoria modei.

Mari artiști, nume celebre din modă, au fost inspirați de arta chineză și au folosit elemente orientale în creațiile lor. Expoziția de la MET cuprinde, pe lângă obiectele de artă orientale, și creații pret a porter sau ale designerilor Tom Ford (pentru Yves Saint Laurent), Giorgio Armani, Sarah Burton (pentru Alexander McQueen), Maria Grazia Chiuri și Pierpaolo Piccioli (de la Valentino), Anna Sui și Vivienne Westwood.

Expoziția China: Through The Looking Glass se desfășoară între 7 mai și 16 august, la Muzeul Metropolitan de Artă din New York, în Galeriile Chineze și Anna Wintour Costume Center.

Pentru mai multe detalii accesați site-ul oficial al muzeului.

MET_China 6

MET_China 2

MET_China 3

MET_China 4

MET_China 5

 

Foto: A.P. (Mulțumiri)

S-ar putea să vă placă și:

Expoziția “Charles James: Beyond Fashion” de la MET, un omagiu adus feminității

FOTO: Fifth Ave. din New York, în 30 de fotografii

FOTO: Orașul New York văzut din Rockefeller Center

Expoziția de modă de la MET, dedicată lui Charles James

De ce e New York City orașul meu preferat

Empire State Building, stăpâna New York-ului

Ce bine e să fii turist în America!

New York City din elicopter: zbor deasupra Manhattan-ului

FOTO: străzile din New York City în 35 de fotografii

 

 

Lasa un comentariu