Expoziția de modă de la MET, dedicată lui Charles James

NYC-2007_The-Met.În fiecare an aștept cu multă curiozitate să aflu care va fi tema expoziției anuale de modă de la Muzeul Metropolitan de Artă din New York (MET). Între 8 mai și 10 august 2014, se va desfășura expoziția Charles James: Beyond Fashion, dedicată marelui designer Charles James.

Am avut de două ori șansa să vizitez expozițiile fabuloase de fashion de la MET, organizate impecabil, în spații generoase, cu atenție pentru detalii și design, având teme extrem de interesante și moderne. De aceea visez cu ochii deschiși la fiecare expoziție de la Costume Institute, din cadrul MET, așa că și la acest început de mai încerc să îmi imaginez că mă plimb printre rochiile voluptuoase, feminine, așezate pe siluete sculpturale, create de Charles James, în sălile imense de la muzeul din New York.

Anul acesta, expoziția de fashion de la MET este amenajată într-un spațiu renovat, iar Costume Institute se numeșe, acum, Anna Wintour Costume Center. Initulată Charles James: Beyond Fashion, expoziția urmărește cariera designer-ului Charles James (1906–1978), un creator vestimentar din prima jumătate a secolului al XX-lea, născut în Anglia, care a trăit în SUA, cunoscut ca primul mare designer american. Charles James și-a deschis un magazin în 1926, la Chicago, la vârsta de 19 ani, apoi a locuit la New York, Londra și Paris. Este celebru mai ales rochiilor de bal pe care le-a creat: ample, bogate, din materiale prețioase, așa că expoziția de la MET va introduce vizitatorii în atmosfera balurilor din America anilor ‘30, ‘40 sau ‘50.

Pe lângă schițe, desene, eșantioane de materiale scumpe și rochii neterminate, expoziția cuprinde și aproximativ 75 dintre cele mai cunoscute creații ale designerului Charles James, considerat un precursor de seamă a ceea ce numim azi haute couture. Așadar, dacă vă poartă pașii pe la New York între 8 mai și 10 august 2014 nu ocoliți expoziția Charles James: Beyond Fashion, de la MET. Nu o să vă pară rău!

Imagini din expoziția Charles James: Beyond Fashion găsiți aici.

S-ar putea să vă placă și:

FOTO: New York City, 2007

De ce e New York City orașul meu preferat

Empire State Building, stăpâna New York-ului

Iubirea, în stil Manhattan

Ce bine e să fii turist în America!

FOTO: New York City, 20 mai 2013

Lasa un comentariu