Schi în Austria: Schmittenhone, Zell am See

Experiența de schior (sau gură-cască) la Schmitten începe cu tratament VIP: ascensiunea cu o telecabină modernă, concepută de Porsche Design Studio Zell am See. Pe lângă acest moft, Schmitten înseamnă panorame montane spectaculoase, cu vârfuri de 3000 de metri, 77 de kilometri de pârtii și vreo 22 de instalații pe cablu.

Telecabina concepută de Porsche Design Studio

Starea pârtiilor și a transportului pe cablu poate fi verificată în fiecare moment


Vă povesteam, în postul despre Kitzsteinhorn, că nu schiez și nici nu îmi doresc. Dar, pentru mine, ziua petrecută la Schmitten a fost, sincer, cea mai frumoasă din săptămâna petrecută în Austria la mijloc de februarie 2017. Sigur, este o părere subiectivă, din mai multe motive: a fost prima pârtie din afara României pe care am văzut-o vreodată, era o zi cu soare și cer albastru, am urcat cu telecabina Porsche și mi-am petrecut toată ziua la 2000 de metri, la apres-schi, într-un peisaj de poveste. Probabil că încântarea mea are legătură și cu apres-schiul, dar văzând bucuria de pe fețele schiorilor, cred că pârtiile sunt OK. (Așa am auzit.)

 

Vă mai spuneam că în această vacanță la schi am stat la Kaprun, în regiunea Pinzgau, landul Salzburg, la aproximativ 80 km de orașul Salzburg. Domeniul schiabil Schmitten se află lângă stațiunea Zell am See (o altă variantă foarte bună pentru cazare), iar între Kaprun și Zell am See sunt 7,5 km, adică 10 minute de mers cu mașina.

Găsiți toate informațiile care vă interesează despre prețurile ski-pass-urilor, despre transportul pe cablu, parcări, restaurante, vreme și activități aici.

Orașul Zell am See

 

Partea cea mai bună este faptul că Zell am See și Schmitten ai ce să faci și vara: trasee de hiking, de mountainbike, nordic walking pe timp de zi sau noapte, golf, sporturi nautice pe lacul Zell și tot felul de activități în aer liber în jurul acestuia. Îmi doresc să revin și vara, pentru a profita de verdele munților, de peisaje fantastice, aer de munte, plăceri culinare și plimbări lungi cu bicicleta.

 

 

FOTO și VIDEO: Arhiva personală.

S-ar putea să vă placă și:

La schi în Austria: Ghețarul Kitzsteinhorn din zona Kaprun

FOTO: City-break la Viena

5 lucruri de făcut în vacanță cu copiii la Viena

 

Lasa un comentariu