Los Angeles (4): Santa Monica, Venice Beach și Malibu

Los Angeles_Malibu 3

Coasta californiană a Pacificului are multe de oferit pasionaților de călătorii: zeci de kilometri de plaje inundate de soare timp de 300 de zile pe an, vegetație exotică, valuri perfecte pentru surf, terase și restaurante pentru toate gusturile, o populație locală extrem de colorată și multe altele.

O întrebare pe care mulți dintre turiștii din Los Angeles și-o pun: se pot vedea Santa Monica, Venice Beach și Malibu într-o singură zi? Răspunsul depinde de ceea ce vrei să faci și cât ai de gând să poposești în fiecare dintre acestea, dar da, se pot vizita într-o zi, cu condiția să pornești la drum devreme. Eu le-am văzut în două zile (Santa Monica și Venice în prima zi, Malibu într-a doua), pentru că nu știam exact care e distanța și ce vom face acolo, dar distanțele nu sunt mari și nu am stat mai mult de două ore în Malibu, fiind extrasezon turistic și plajele destul de goale.

Din West Hollywood, unde am stat pe parcursul vacanței la Los Angeles, până la Santa Monica, sunt aproximativ 18 km. Venice Beach este foarte aproape de Santa Monica, iar spre Malibu se mai merge spre nord, de-a lungul coastei Pacificului, încă vreo 20 de km (depinde unde vrei să ajungi, pentru că Malibu este, de asemenea, extrem de întins).

Dacă vrei să le vezi pe toate într-o zi, cel mai bine ar fi să pleci la drum devreme, pe la 8, să mergi direct în Malibu, unde poți să petreci vreo două-trei ore, apoi să mergi la Venice Beach, să iei prânzul și să te plimbi pe promenadă, după care să mergi pe Santa Monica Pier, să te plimbi pe plajă și să închei ziua pe Third Street Promenade din Santa Monica, unde poți să faci puțin shopping, să iei cina la una dintre terase și să privești street performerii. Evită ora 18-19 pe drumul de întoarcere către Los Angeles, pentru că la orele de vârf, până la intrarea în oraș traficul este infernal, chiar dacă mergi pe autostrada cu patru benzi.

 Third Street Promenade, din Santa Monica

Los Angeles_Third Promenade 2

Los Angeles_Third Promenade 3

Malibu, un pic altfel decât în filme

Dacă te aștepți să găsești în Malibu un oraș cu piață centrală, stradă pietonală și loc de adunare a localnicilor – vei fi dezamăgit. Malibu, orașul vast în care își au reședința sau casele de vacanță vedetele și oamenii extrem de bogați din SUA, se întinde de-a lungul a zeci de kilometri de coastă. Are multe plaje celebre – Zuma Beach, Malibu Surfrider Beach, Topanga State Beach, El Matador, Malibu State Beach, Point Dume State Beach, Dan Blocker Beach și multe altele și nu aș putea recomanda una în mod special. În Malibu sunt nu mai puțin de 33 km de coastă, așa că, în funcție de ceea ce ai de gând să faci (plajă, surf, plimbare, biciclism), alege plaja potrivită. În niciun caz, nu rata Malibu Pier, un ponton construit mai ales pentru pescuit, care are mult farmec local.

Nu am văzut nicio celebritate și nu am fost curioasă să fotografiez casele vedetelor din Malibu, dar pot să spun că am fost, oarecum, dezamăgită, poate și din cauza faptului că am vizitat Malibu în luna februarie, când erau prea puțini turiști și plajele goale. Mă așteptam la o stațiune agitată, plină de fete blonde și băieți bine făcuți, dar… cred că am văzut prea multe filme! În realitate, Malibu este o zonă rezidențială în care casele sunt suite pe dealuri, departe de ochii lumii și cele de pe plajă sunt bine păzite de garduri și camere de luat vederi. Iar locuitorii își vedeau de treburile lor, desigur, cu relaxarea specifică acestei bucăți de lume care pare că trăiește în altă dimensiune.

Los Angeles_Malibu 2

Los Angeles_Malibu 5

Zuma Beach, Malibu

Los Angeles_Malibu_Zuma 1

Los Angeles_Malibu _Zuma 2

Malibu Pier

Los Angeles_Malibu 6

Los Angeles_Malibu 8

Los Angeles_Malibu 9

Los Angeles_Malibu 11

Los Angeles_Malibu 12

Los Angeles_Malibu 4

Los Angeles_Malibu 3

Venice Beach, un spectacol în aer liber

O plimbare pe Venice Boardwalk este o experiență în sine și nu trebuie ratată sub nicio formă, dacă vizitezi Los Angeles! Dacă ai de ales între plajele din jurul orașului, Venice Beach este aceea care merită, într-adevăr, văzută! Promenada nesfârșită, de-a lungul căreia se află celebrele magazine cu suveniruri, tricouri, dar și… “cabinete medicale” care vând, în mod oficial, marijuana – în California este legal să fumezi marijuana în scopuri medicale – îți va arăta adevărata atmoseră californiană.

O relaxare totală, o lume amestecată și colorată, cu performeri de toate felurile, găști de bikers, skaters și rollers și mulți homeless (erau pașnici, dar nu am avut curaj să-i fotografiez). La tot pasul cineva se oferă, politicos, să îți ghicească în palmă, să îți prezică viitorul, îți cântă la pian sau alte instrumente sau vând tot felul de suveniruri caraghioase. Sportivii de pe Venice Boardwalk sunt, la rândul lor, faimoși. Aici vei găsi multe terenuri de sport (tenis, baschet), fitness și un vestit teren pentru skateboard, folosit, de asemenea, în multe pelicule filmate în Los Angeles.

Am luat un prânz excelent la The Sidewalk Cafe din Venice Beach, o terasă de unde poți să te uiți la trecători și să mănânci salate, aripioare cu tot felul de sosuri, burgeri, hot dogs și deserturi americane foaaarte bune. Cine zice că mâncarea americană nu este bună nu știe ce să aleagă. Singura problemă, după părerea mea, sunt porțiile imense, dar nu este nicio rușine să ceri doggy bag, să iei mâncarea la pachet și să o mănânci mai târziu sau să o dai la homeless-ii care abia așteaptă niște leftovers!

Los Angeles_Venice Beach 14

Magazinele de pe Venice Boardwalk

Los Angeles_Venice Beach 8

Los Angeles_Venice Beach 5

Los Angeles_Venice Beach 1

Cabinetele medicale din Venice Beach sunt… verzi ca iarba!

<Los ngeles_Venice Beach 2

Prânzul la The Sidewalk Cafe

Los Angeles_VB_The Sidewalk Cafe 1

Plaja din Venice Beach, locul preferat al surferilor

Los Angeles_Venice Beach 11

Los Angeles_Venice Beach 10

Los Angeles_Venice Beach 9

 Fitness în aer liber

Los Angeles_Venice Beach 12

Santa Monica Pier și Third Street Promenade

Pontonul de pe plaja Santa Monica a fost construit în 1909 și aici se află un roller coaster celebru. Și Santa Monica Pier a apărut într-o mulțime de seriale și filme. Merită vizitat pentru vederea absolut superbă asupra plajei imense, magazinele de suveniruri, restaurantele cu fructe de mare și atmosfera californiană. Mai este încă un motiv important: Santa Monica Pier este punctul terminus al celebrei Route 66 – drumul care traversează SUA, din Chicago până în California, măsurând nu mai puțin de 3940 km.

După ce te-ai plimbat pe ponton și pe plaja nesfărșită, merită să mergi (pe jos, câteva minute) spre Third Street Promenade, o stradă pietonală foarte veselă, plină de magazine accesibile (spre deosebire de Rodeo Drive): American Eagle Outfitters, Old Navy, Anthropologie, Topshop/Topman, Converse, Forever 21, Abercrombie&Fitch, Urban Outfitters, American Apparel, Victoria’s Secret, Diesel, Banana Republic, Barnes&Noble, Crocs, Foot Locker și multe altele. Pe Third Street Promenade poți să asculți și să te uiți la street performers, care vin aici să își etaleze talentele – fiecare, după cât l-a înzestrat natura! Sau poți să iei masa la unul dintre restaurantele de aici, ai de unde alege!

Intrarea pe Santa Monica Pier

Los Angeles_Santa Monica 2

Los Angeles_Santa Monica 4

Los Angeles_Santa Monica 13

 

Santa Monica Pier este și punctul terminus al celebrei Route 66

Los Angeles_Santa Monica 12

 

Santa Monica Pier, văzut de pe plajă

Los Angeles_Santa Monica 9

LA Santa Monica beach

Santa Monica Beach

Los Angeles_Santa Monica 11

Los Angeles_Santa Monica 10

Los Angeles_Santa Monica 6

Los Angeles_Santa Monica 7

Los Angeles_Santa Monica 8
S-ar putea să vă placă și:

Los Angeles (5): o plimbare pe Rodeo Drive

Los Angeles (3): între dealurile Hollywood-iene și plaja Pacificului

Los Angeles (2): pe covorul roșu al Oscarurilor

Los Angeles (1): Hollywood-ul fierbe în așteptarea Oscarurilor

 

Foto: Arhiva personală. Utilizarea fotografiilor și textului sunt interzise fără acordul autorului.

Comentarii

canciu , 5 March 2013 at 8:42 pm

M-a incintat descrierea celor vazute in vacanta in America. Din fericire am trait acest sentiment, am vizitat America de 2 ori, am vazut atit coasta de est, cit si cea de vest. Cuvintele sunt putine pentru a descrie … asa ca va recomand vedeti–0 ..America

[…] California: Santa Monica, Venice Beach și Malibu […]

De pe blogurile de turism adunate (19) , 8 March 2013 at 6:13 pm

[…] Cristiana ne imbie cu destinatii indepartate: California, Santa Monica, Malibu. […]

[…] Los Angeles (4): Santa Monica, Venice Beach și Malibu […]

[…] Los Angeles (4): Santa Monica, Venice Beach și Malibu […]

[…] Los Angeles (4): Santa Monica, Venice Beach și Malibu […]

[…] Los Angeles (4): Santa Monica, Venice Beach și Malibu […]

[…] pe unde ne-am plimbat în călătoria la Los Angeles, ce e de făcut acolo, ce am mâncat și ce mi-a plăcut cel mai mult. Dar nu v-am spus cât a costat, cu ce am mers și unde am stat, așa că o să trec […]

Lasa un comentariu