Vacanță în Sardinia (3): o zi la Porto Cervo

Sardinia_Porto Cervo 5

10 zile la Porto Cervo!, am exclamat atunci când ne-am hotărât să ne petrecem vacanța din iulie 2014 în Sardinia. Săraca de mine, pe atunci nu știam că aici sunt cele mai scumpe hoteluri din Europa și că la Costa Smeralda poți plăti și câteva zeci de mii de euro pentru o cameră!

Când am început să căutăm cazare la Porto Cervo, mi-am dat seama, din primele minute, că iese din discuție să ne stabilim acolo pentru cele zece zile de vacanță. Dar am ținut să văd, chiar și în trecere, micul port din nordul Sardiniei, așa că la întoarcerea de la San Teodoro la Alghero am făcut un mic ocol prin Porto Cervo.
A meritat pentru că, pe lângă iahturile luxoase, vilele ascunse prin păduri de pini, magazinele de firmă sau „chioșcurile” din port unde se vindea șampanie, caviar sau trufe de ciocolată – ce are omu’ nevoie când acostează – am văzut peisaje parcă rupte din fotografii.

Această parte a insulei este mai puțin stâncoasă și mai verde decât coasta de vest a Sardiniei, dar și mai liniștită – cel puțin în timpul zilei, pentru că am auzit că la Porto Cervo se întâlnesc staruri din toată lumea, pentru petreceri fabuloase. Dar vorbim de alt decor, așa că las fotografiile să spună povestea mai departe.

La Costa Smeralda am găsit peisaje care îți taie răsuflarea Sardinia_Porto Cervo 1

Sardinia_Porto Cervo 2

Sardinia_Porto Cervo 3

Sardinia_Porto Cervo 4

Porto Cervo poate fi lejer denumită stațiunea miliardarilor

Sardinia_Porto Cervo 6

Sardinia_Porto Cervo 7

 

Am parcat (mașina închiriată, nu iahtul) în apropierea portului și am făcut o mică plimbare printre iahturile luxoase, am mâncat o înghețată de 3 euro/cupa, ne-am holbat la angajații care lustruiau ambarcațiunile și… am revenit cu picioarele pe pământ

Sardinia_Porto Cervo 8

Sardinia_Porto Cervo 9

Sardinia_Porto Cervo 10

Sardinia_Porto Cervo 11

Sardinia_Porto Cervo 12

Sardinia_Porto Cervo 13

Sardinia_Porto Cervo 14

 

S-ar putea să vă placă și:

Vacanță în Sardinia (1): trei zile la Bosa

Vacanță în Sardinia (2): croazieră pe mare, la San Teodoro

Ce am mâncat (și am băut) bun în Sardinia

 

 

 

 

Lasa un comentariu