Los Angeles (6): semnul Hollywood și Observatorul Griffith

LA Griffith Observatory 7

O călătorie prin California nu este completă dacă nu urcați până la Observatorul Griffith, pe dealurile Hollywood-ului. Din acest punct se deschide o panoramă uluitoare asupra Los Angeles-ului și puteți vedea, de la o distanță nu foarte mare, celebrele litere albe care compun numele Hollywood. Hollywood sign se poate vedea din foarte multe locuri ale orașului, însă, pe măsură ce te apropii de Mount Lee, dealul pe care sunt așezate literele de 14 metri înălțime, acestea devin tot mai vizibile. Semnul devenit, astăzi, un simbol al Hollywood-ului, datează din 1923 – când apărea scris Hollywoodland – și a fost construit în scopuri publicitare, pentru a promova o companie imobiliară. De-a lungul anilor, a fost distrus sau vandalizat de nenumărate ori, însă astăzi este renovat și protejat printr-un sistem de securitate bine pus la punct. De altfel, turiștii nu se pot apropia prea mult de acest loc care poate fi mult mai bine admirat de la distanță.

LA_Hollywood sign 2

Observatorul Griffith este locul din care l-am putut surprinde în adevărata lui splendoare, într-o zi senină și călduroasă de februarie. Tot de aici se deschide o panoramă impresionantă asupra orașului Los Angeles. Observator astronomic, planetariu și spațiu dedicat expozițiilor, Griffith Observatory este și locul în care s-au filmat câteva pelicule celebre, printre care Rebel Without a Cause, cu James Dean și Natalie Wood. Statuia lui James Dean te întâmpină, de altfel, chiar înainte de intrarea în Observator. Așa e în Los Angeles, totul se învârte în jurul industriei filmului și fiecare loc este legat, într-un fel sau altul, de un titlu, actor sau eveniment cinematografic.

LA_Hollywood sign 3

Observatorul Griffith

LA Griffith Observatory 1

Orașul Los Angeles, văzut din dreptul Observatorului Griffith

LA Griffith Observatory 5

LA Griffith Observatory 4

LA Griffith Observatory 6

Și pentru că am vorbit despre locuri celebre, nu pot să ocolesc un alt punct important din Los Angeles: indicatorul triunghiular pe care stă scris Beverly Hills. Am fost surprinsă să aflu că, de fapt, sunt mai multe semne identice! L-am fotografiat pe cel aflat la intersecția bulevardelor Wilshire și San Vicente, dar pot să vă spun că mai există unul pe Santa Monica Boulevard și altul pe Sunset, colț cu North Sierra Bd.

LA Beverly Hills sign 2

LA Beverly Hills sign 3

Cum ajungeți în aceste locuri? Mai toate circuitele turistice plimbă curioșii cu aparate de fotografiat în mâini prin fața acestor atracții, așa că aveți grijă ca pe harta traseului ales să scrie Hollywood sign sau Griffith Observatory. Altfel, cu mașina, cu ajutorul unui GPS: nu ai cum să te rătăcești, e foarte simplu!

Informații despre vizitarea Observatorului Griffith găsiți aici.

 

S-ar putea să vă placă și:

Los Angeles (5): o plimbare pe Rodeo Drive

Los Angeles (4): Santa Monica, Venice Beach și Malibu

Los Angeles (3): între dealurile Hollywood-iene și plaja Pacificului

Los Angeles (2): pe covorul roșu al Oscarurilor

Los Angeles (1): Hollywood-ul fierbe în așteptarea Oscarurilor

Foto: Arhiva personală. Utilizarea fotografiilor și textului sunt interzise fără acordul autorului.

 

Comentarii

Vlad , 19 March 2013 at 12:24 am

Renumitul Beverly Hills, o locatie asa de frumoasa, nu e cartierul vedetelor?
Sau sa mai schimbat lumea in ultimul timp?
As fi vrut sa vad ceva mai multe poze cu hollywood, insa poate imi faci o astfel de placere data viitoare, nu e timpul pierdut.
Sper acum ca nu mi-o iei in nume de rau, sunt si eu un simplu vizitator, curios…

[…] Los Angeles (6): semnul Hollywood și Observatorul Griffith […]

[…] Los Angeles (6): semnul Hollywood și Observatorul Griffith […]

Lasa un comentariu