Parisul văzut de pe valurile Senei

Paris Bateaux Mouches 25

O plimbare cu celebrele Bateaux Mouches din Paris îți arată capitala franceză dintr-o cu totul altă perspectivă: una mult mai romantică, ce îți dă o imagine de ansamblu a acestui oraș pe care nu ai cum să nu îl iubești.
De multe ori, în călătoriile prin locuri bătute din greu de pașii turiștilor evit atracțiile principale, de teama aglomerației și a fotografiilor clișeu. Dar nu cred că e o alegere bună în orice loc. De exemplu, în călătoriile anterioare la Paris am evitat excursia cu vaporul pe Sena, gândindu-mă că sunt bani aruncați: nu văd nimic nou, mă îmbulzesc cu toți turiștii care nu vor decât să își facă selfie-uri pe care să le posteze rapid pe o rețea sau alta și mă mai bate și vântul (soarele, ploaia, după sezon), mi-am spus. Nimic mai greșit!
Într-o pană de idei dintr-o zi însorită de aprilie la Paris, am ales să privesc orașul de pe Sena, dintr-un Bateau Mouche, și nu am regretat! Pentru că am plutit agale pe sub poduri neștiute până atunci de mine, am înconjurat Île de la Cité (unul dintre locurile preferate din tot Parisul) așa cum nu am mai făcut-o înainte și am văzut Turnul Eiffel din perspective cu totul noi, cu soarele la amiază. Am petrecut o oră pur și simplu altfel, constatând, cu surprindere, că tipul acesta de atracții considerate de mulți mainstream îți poate aduce satisfacții nebănuite!

Compagnie des Bateaux Mouches este o companie cu tradiție, care are o flotă întreagă de vapoare care plimbă turiștii pe Sena. Există croaziere obișnuite, cu durata de o oră și excursii care au masa de prânz sau cina incluse în preț. Am ales o croazieră simplă, care costă 13,50 euro/adult, 6 euro/copii între 4-12 ani și este gratis pentru copiii sub 4 ani. Plimbarea începe din stația de lângă Podul Alma, iar programul variază în funcție de sezon.

Paris Bateaux Mouches 1

Paris Bateaux Mouches 2

 

Am admirat, din zborul vaporului, Place de la Concorde, Muzeul Louvre, Hôtel de Ville, Conciergerie, Catedrala Nôtre Dame, Palatul de Justiție, Musée d’Orsay și, bineînțeles, Turnul Eiffel. Am privit parizienii leneși tolăniți la soare pe cheiuri, bucurându-se de căldura din miez de primăvară. Însă cel mai mult mi-a plăcut să trec pe sub podurile Senei. Locuri încărcate de istorie, atât de frumos păstrate și renovate: Pont des Invalides, grațiosul Pont Alexandre III, cu statuile sale strălucind în lumina de amiază, Pont Royal, Pont de Arts și celebrul Pont Neuf. Este minunat să vezi orașul din alt unghi, ca și cum ai ieșit dintr-o vedere și îl vezi de pe partea “cealaltă”.

Paris Bateaux Mouches 3

Pont Alexandre III

Paris Bateaux Mouches 4

Paris Bateaux Mouches 5

Paris Bateaux Mouches 6

Paris Bateaux Mouches 7

Paris Bateaux Mouches 8

Paris Bateaux Mouches 9

Paris Bateaux Mouches 10

Pont Royal

Paris Bateaux Mouches 11

Turiștii și parizienii se bucură de cădură pe malul Senei

Paris Bateaux Mouches 12

Musée d’Orsay

Paris Bateaux Mouches 13

Paris Bateaux Mouches 14

Paris Bateaux Mouches 15

Paris Bateaux Mouches 16

Paris Bateaux Mouches 17

Paris Bateaux Mouches 18

Paris Bateaux Mouches 19

Pont des Arts, celebru pentru zecile de mii de lacăte prin care turiștii îndrăgostiți speră să își ferece iubirea. Recent, Primăria Parisului a decis să le elimine, pentru că greutatea lacătelor a afectat rezistența podului

Paris Bateaux Mouches 20

Paris Bateaux Mouches 21

Île de la Cité

Paris Bateaux Mouches 22

Paris Bateaux Mouches 23

Paris Bateaux Mouches 24

Paris Bateaux Mouches 25

Paris Bateaux Mouches 26

Paris Bateaux Mouches 27

Paris Bateaux Mouches 28

Paris Bateaux Mouches 29

Catedrala Nôtre Dame

Paris Bateaux Mouches 30

Paris Bateaux Mouches 31

Paris Bateaux Mouches 32

Paris Bateaux Mouches 33

Paris Bateaux Mouches 34

Paris Bateaux Mouches 35

Paris Bateaux Mouches 36

Paris Bateaux Mouches 37

Paris Bateaux Mouches 38

Dacă, într-o călătorie la Paris, aveți două ore în care nu știți ce să faceți, mergeți cu Bateaux Mouches pe Sena, pentru că nu o să vă pară rău!
Informații utile despre orar, prețuri și croaziere găsiți aici.

 

S-ar putea să vă placă și:

Cum a fost la Maratonul de la Paris 2015

Plimbare prin Paris: cheiurile Senei, Île St. Louis, Hotel de Ville și Centrul Pompidou

FOTO: Paris – Montmartre în 35 de imagini

O zi la Versailles: pe urmele Mariei Antoaneta

Giverny, locul în care respiri Monet

Comentarii

Lala-Achim Aurora-Luminița , 18 July 2021 at 7:48 pm

Bună ziua,
Aș vrea să facem o plimbare cu bateau Mouche și să vizităm la Tour Effel, miercuri, 4 august 2021 eu și soțul meu. Vă rog să ne faceși o rezervare în acest sens și să ne transmiteți detaliile de plată. Cu deosebită stimă,
Lala-Achim Aurora

Cristiana Constantinescu (author) , 19 July 2021 at 10:55 am

Buna ziua, imi pare rau, dar nu ma ocup de rezervari, nu pot sa va ajut.

Lasa un comentariu