Piața Viktualienmarkt din Munchen: raiul gurmanzilor

Legume proaspete, fructe de sezon sau aduse din depărtări, mirodenii care îți înțeapă nasul, carne proaspătă, wursteri și salamuri din toate zonele Germaniei, brânzeturi din Alpi, vinuri de pe Valea Rinului, deserturi de casă bavareze și multe alte bunătățuri care îți lasă gura apă! O vizită la Munchen nu trebuie să ocolească piața Viktualienmarkt, situată chiar în centrul orașului.

Piețele locale dau multă savoare oricărei localități, mici sau mari. Iar atunci când vorbim despre un oraș important german, cum este Munchen, o astfel de piață se transformă într-un adevărat muzeu în aer liber. Nu știu de ce, piețele din Germania sau Austria sunt mai altfel, probabil datorită tradițiilor culinare și atenției pentru detalii, sau preocupării ca totul să fie așezat într-o disciplină… nemțească! Și mai e ceva, aceste popoare dau multă atenție decorațiunilor interioare, astfel încât magazinele mari sau micile prăvălii cu decorațiuni sunt mai frumoase decât în oricare altă parte.

Dar să revenim la Viktualienmarkt, aflată chiar lângă Marienplatz, piața centrală din Munchen. Datează din 1807 și, dacă la început era locul în care se adunau fermierii de prin partea locului ca să își vândă marfa, în zilele noastre a devenit un paradis al gurmanzilor. Pentru că, în jurul celor 140 de tarabe cu fructe, legume, verdețuri, mirodenii, produse din miere, turtă dulce sau cosmetice naturale, se află mici prăvălii cu carne proaspătă, brânzeturi tradiționale, flori, pește, sucuri naturale, vinuri și, desigur, cofetării, restaurante și – cum altfel? – multe berării.

Am nimerit în Piața Viktualienmarkt cu câteva săptămâni înainte de Crăciun și tarabele erau deja pline de ornamente pentru brazi, decorațiuni pentru casă și grădină și zeci de feluri de dulciuri din turtă dulce și marțipan.

În Viktualienmarkt se ajunge mergând pe jos, din Marienplatz, către Biserica Sf. Petru, de unde, pe partea dreaptă, se deschide întreaga piață.

Fiecare magazin are propriul său program, dar în majoritatea cazurilor orarul este: de luni până vineri între 10-18 și sâmbăta între 10-15.

Mai multe informații găsiți aici.

 

S-ar putea să vă placă și:

City-break la Munchen (1): Deutsches Museum și Villa Stuck

City-break la Munchen (2): Palatul Nymphenburg și Marienplatz

Ce am mâncat (și am băut) la Munchen

Cât a costat city-break-ul la Munchen

 

Lasa un comentariu