Emiratul Dubai va găzdui World Expo 2020

Dubai nou 13Bucurie mare în Emiratele Arabe Unite și, în mod special, în Dubai, unde se va desfășura World Expo 2020. Expoziția nu a fost găzduită până acum de nicio țară din Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est sau Africa.

De săptămâni bune, Dubaiul fierbe în așteptarea rezultatelor votului și toată lumea vorbește numai despre candidatura orașului la World Expo 2020. Pe 27 noiembrie 2013, la Paris, Adunarea Generală a Biroului Internaţional pentru Expoziţii (BIE) a anunțat că World Expo 2020 se va desfășura în Dubai, tema aleasă pentru această ediție fiind Connecting Minds, Creating the Future. După acest anunț, în Dubai au explodat focuri de artificii, ziua de 28 noiembrie 2013 a fost declarată zi de sărbătoare, iar oficialii emiratului au promis că vor uimi lumea! Credeați că nu ne putem minuna mai mult de ceea ce se construiește în Dubai? Dacă ne gândim puțin câte milioane de dolari se vor aloca acestei expoziții universale, cred că urmează o desfășurare de forțe impresionantă pentru 2020!

Dubai-ul a candidat, pentru World Expo 2020, alături de oașele İzmir (din Turcia), Yekaterinburg (Rusia) și São Paulo (Brazilia).

Având tema Connecting Minds, Creating the Future , World Expo 2020 din Dubai își va îndrepta atenția către protecția mediului, dezvoltarea economică, turism și toleranță.

Dacă vreți să vă faceți o idee despre ce au de gând să construiască în Dubai pentru expoziția universală din 2020, priviți filmul.

S-ar putea să vă placă și:

Dubai (1): primele impresii din Emiratele Arabe Unite

Dubai (2): prânzul cu un beduin. Despre tradiții și islam

Dubai (3): FOTO – contrastul între vechi și nou

Dubai (4): “Desert safari”, o experiență unică

Dubai (5): Ce am mâncat în Emiratele Arabe Unite

Dubai (6): Turul orașului Dubai în câteva ore

Dubai (7): Burj Khalifa sau cum se vede orașul Dubai din cea mai înaltă clădire din lume

Dubai (8): Ce poți face o zi la Abu Dhabi
Foto: Arhiva personală. Utilizarea fotografiilor și textului sunt interzise fără acordul autorului.

Lasa un comentariu