5 idei inedite pentru o vacanță la New York

New York_Top of The Rock 3

Nu degeaba i se spune Orașul care nu doarme niciodată. New York are atât de multe de oferit, pentru toate gusturile, toate buzunarele și felurile de oameni.

După plimbarea pe Fifth Avenue, prin Central Park, pe Podul Brooklyn și vizitarea muzeelor pe care v-ați dorit să le vedeți, este timpul și pentru altceva. Ce-ați zice de un brunch pe acoperiș sau o plimbare cu elicopterul deasupra Manhattan-ului?

În luna mai 2014 am văzut New York-ul a cincea oară și am stat cinci zile. Astfel că am avut câteva ținte destul de precise, dar și răgaz pentru a merge, pur și simplu, pe străzi, pentru a savura un brunch în decorul zgârie-norilor sau a avea timpul și dispoziția să stau să mă holbez, de-a dreptul, la Central Park de la câteva zeci de metri înălțime. Apropo, știați că parcul are o formă perfect dreptunghiulară?

Ce poți face la New York în cinci zile, care să depășească itinerariul ghidului turistic? Iată câteva idei special alese pentru voi.

1. Zbor cu elicopterul deasupra Manhattan-ului. Nu am să uit ziua în care am zburat cu elicopterul deasupra New York-ului. Nu pot să spun că e un vis devenit realitate, pentru că nici măcar nu am îndrăznit să visez vreodată la așa ceva. Dar am încercat – și am reușit. Despre această experiență am scris, pe larg, aici, unde găsiți mai multe detalii și fotografii.

New York_elicopter 12

New York_elicopter 5

New York_elicopter 9

 

2. Brunch printre zgârie-nori. Pentru New York-ezi, brunch-ul de sâmbătă sau duminică este un must. Se întâlnesc cu prietenii, merg în cuplu sau în familie și, dacă vremea e potrivită, aleg acoperișul unei clădiri cu o panoramă minunată asupra orașului și se bucură în tihnă de masa care ține și de mic dejun și de prânz.

Am fost la brunch pe rooftop într-o duminică însorită, la 230 Fifth, un local care palpită de viață în serile de weekend, cu o vedere foarte frumoasă către Empire State Building. Brunch-ul costă 29$, este un bufet generos, cu omlete, ouă benedict, tot felul de aperitive gustoase, multe fructe proaspete, hot dogs, hamburgers, brânzeturi, salate, paste, băuturi răcoritoare, cafea și multe altele.

New York_brunch 2

New York_brunch 3

New York_brunch 4

 

3. Cină în Meatpacking District. Fostele depozite și piața de carne în care, pe la începutul secolului trecut, comercianții tranșau și vindeau carne, s-au transformat de câțiva ani într-unul dintre cele mai posh cartiere ale New York-ului. Magazine cu haine și accesorii, branduri apreciate, restaurante selecte, lounge-uri, baruri și cluburi înțesate de petrecăreți seara – totul este la superlativ. Iar atmosfera de aici nu am găsit-o nicăieri, toată lumea vine în Meatpacking District să se distreze, să bea un cocktail, să savureze o cină alături de prieteni sau… să își facă noi prieteni!

Hotelul Gansevoort, de pe Ninth Avenue nr. 18, are la etajul 15 un bar foarte trendy: Plunge Bar&Lounge, cu o panoramă foarte frumoasă asupra orașului, cocktailuri bune, lume selectă și muzică excelentă de dans. Atenție, se cere o ținută de club și s-ar putea ca la intrare să stați puțin la coadă.
În Meatpacking District merită să mănânci la restaurantul cu specific asiatic Spice Market, pentru atmosfera plină de viață, la Dos Caminos, unul dintre cele mai apreciate restaurante mexicane din zonă sau, dacă vă place un steak adevărat, la The Old Homestead Steak House. Peste tot este nevoie de rezervare, mai ales pentru weekend, dar sunați cu două zile înainte.
Și nu uitați: luați mereu la voi un act de identitate, pentru că în majoritatea locurilor în care se servește alcool se cere buletinul sau pașaportul la intrare.

New York_Meatpacking Dist 2

New York_Meatpacking Dist 3

New York_Meatpacking Dist 4

New York_Meatpacking Dist 6

New York_Meatpacking_Gansevoort-Dos caminos

 

4. Respirați aerul orașului din Top of The Rock. Sau din vârful clădirii principale din Rockefeller Center. Majoritatea turiștilor urcă pe acoperișul Empire State Building, pentru o panoramă uluitoare asupra New York-ului. Este frumos, foarte frumos, însă și foarte aglomerat. Top of The Rock (Rockefeller Center) oferă o panoramă la fel de frumoasă, de la 259 de metri, de unde se poate vedea Central Park în toată splendoarea. Biletul de intrare costă 29$, vă sfătuiesc să alegeți o zi însorită sau o seară fără nori, ca să vă bucurați de priveliștea minunată.

New York_Top of The Rock 1

New York_Top of The Rock 2

New York_Top of The Rock 3

 

5. Expozițiile temporare de la Muzeul Metropolitan de Artă (The MET). În fiecare an, în perioada mai-august, la MET are loc câte o expoziție de modă, atent supravegheată de însăși Anna Wintour, redactorul șef al revistei Vogue U.S.A.
În 2015 se poate vizita expoziția intitulată China: Through The Looking Glass, realizată în colaborare cu Departamentul de Artă Asiatică al muzeului. Vizitatorii vor avea ocazia să admire, alături de piese valoroase ale modei, costume, picturi, porțelanuri și alte obiecte de artă.

Și dacă tot intrați la MET, urcați neapărat pe acoperiș, la etajul 5, de unde se deschide o altă panoramă foarte frumoasă asupra orașului și Central Park și unde se află o cafenea și un Martini Bar! Cheers!

Muzeul Metropolian de Artă din New York

New York_MET 1

New York_MET Rooftop 1

New York_MET Rooftop 2

New York_MET Rooftop 3

New York_MET Rooftop 4

New York_MET Rooftop 5

New York_MET Rooftop 6

New York_MET Rooftop 7

 

Articol apărut în revista Unica, iulie 2014.

travel unica iulie

S-ar putea să vă placă și:

Estul și vestul își dau mâna la New York, în expoziția anuală de modă

Expoziția “Charles James: Beyond Fashion” de la MET, un omagiu adus feminității

FOTO: Fifth Ave. din New York, în 30 de fotografii

FOTO: Orașul New York văzut din Rockefeller Center

Expoziția de modă de la MET, dedicată lui Charles James

De ce e New York City orașul meu preferat

Empire State Building, stăpâna New York-ului

Ce bine e să fii turist în America!

New York City din elicopter: zbor deasupra Manhattan-ului

FOTO: străzile din New York City în 35 de fotografii

 

Lasa un comentariu